Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székhelyén elkészítették a 2003-2004-es Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-selejtezők sorsolásának kiemelését. Ennek értelmében már tudni lehet, hogy az MTK-nak nagy esélye van arra, hogy könnyű ellenfelet kapjon. Az UEFA-kupa két magyar csapata közül a Ferencváros finn, kazah, máltai és San Marino-i, a Debrecen moldáv, grúz, litván és macedón riválist kaphat.

A tíz Bajnokok Ligája-selejtező közül a kilencedik párharc győztesét kapja az MTK labdarúgócsapata a BL-selejtezők második körében. Az Európai Labdarúgó Szövetség nyoni székhelyén csütörtökön, egy nappal a sorsolás előtt, elkészítették a kiemelést, amelynek értelmében eldőlt, hogy milyen forgatókönyv szerint zajlik majd a péntek déli ceremónia.

Az első forduló tíz párharcának győztese csatlakozik majd a második kör tizennyolc csapatához, így alakul ki a 14 párharc. Az már most biztos, hogy a június 30-i és augusztus 6-i körben a könyebb ellenfelek mellett négy együttes a Djurgardens (svéd), a Rapid Bucuresti (román), a Maribor (szlovén) és a Zilina (szlovák) nem kiemeltként kap riválist - így akár az MTK-val is szembe kerülhetnek.

A Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának kiemelési sorrendje:
kiemeltek: HJK Helsinki (finn), Skonto FC (lett), Omonia AC (ciprusi), Bohemian FC (ír), FC Sheriff (moldáv), FC Dinamo Tbliszi (grúz), FK Leotar (bosnyák), FBK Kaunas (litván), KR Reykjavík (izlandi), FK Vardar (macedón)
nem kiemeltek: BATE Boriszov (fehérorosz), Sliema Wanderers (máltai), Barry Town (walesi), FC Pjunyik (örmény), KF Tirana (albán), FC Flora (észt), Glentoran FC (északír), Grevenmacher (luxemburgi), HB Tórshavn (feröeri), FC Irtysh Pavlodar (kazah)

A második selejtezőkör kiemelési sorrendje (július 30 - augusztus 6.):
kiemeltek: Celtic FC (skót) , RSC Anderlecht (belga), SK Slavia Praha (cseh)
Rosenborg BK (norvég), Wisla Kraków (lengyel), NK Dinamo Zagreb (horvát), Grazer AK (osztrák), FK Shaktar Donyeck (ukrán), FK Partizan (szerb), a dán bajnok (Bröndby v. FC Köbenhavn), Maccabi Tel-Aviv FC (izraeli), CSZKA Szófia (bolgár), MTK Hungária FC, CSZKA Moszkva (orosz)
nem kiemeltek: Djurgardens IF (svéd), - AFC Rapid Bucuresti (román), NK Maribor (szlovén), Zilina (szlovák) és az első kör tíz továbbjutója.