Vágólapra másolva!
Új rovatunkban a magyar labdarúgás legfrissebb átigazolási híreit gyűjtjük.

A Matáv Sopron egy évre szerződtette a 26 esztendős Hanák Viktort. Amint azt Bognár György, a soproniak klubigazgatója elmondta, a bal oldali védővel egy évre szóló megállapodást kötött a vezetőség. A korábban Siófokon is futballozó játékos az ország másik végében, Debrecenben játszott az előző évadban. Ott azonban lejárt a szerződése, tehát a Matávnak nem kellett érte fizetnie. A vezetőség szívesen megtartaná Eguija Javrujant, a tavasszal eredményesen futballozó támadót, ő azonban a jelek szerint Oroszországban próbál szerencsét.

A ferencvárosi Kriston Attila nem járt sikerrel a dél-koreai Daegu csapatánál, és visszatért az Üllői útra. A bosnyák Slobodan Mazic viszont távozik onnan, Garami József szerint nem ő az a játékos, aki lendíthet a bajnoki ezütérmes szekerén.

Három próbajátékost is tesztel a Győr: a balhátvéd Sinisa Dobrasinovic a ciprusi Apollon Limasszol csapatában játszott legutóbb; a jobbhátvéd Zvijadi Sketiani, a debreceni Kahaber Sketiani öccse eddig a grúz Samtrediában focizott; a csatár és tízszeres grúz válogatott David Djanasia a Torpedo Kutaiszi csapatából érkezett, korábban a Zsemcsozsina Szocsi és a Csernomorec csapatában szerepelt.

Az MTK-tól távozó Pető Zoltán Sopronban folytatja, míg az Újpest a Marcaliból érkező kapus Németh Viktorral, valamint a korábban a Bükben és a Haladásban futballozó belső védő Nagy Gáborral erősített.

Turi Géza, a Zalaegerszeg volt kapusa és a siófoki Schwarz Zoltán Székesfehérváron készül, és szinte biztosra vehető, hogy a Videotonhoz igazolnak. Korsós Attila és Vasas Zoltán viszont jelen állás szerint elhagyja a Sóstói-stadiont.

A Lombard FC Haladás vezetői nem számítanak a jövoben Tomislav Nakic, Amar Ferhatovic és Robson szolgálataira, felvették viszont a kapcsolatot a kispesti Marius Sasuval, illetve a büki Seper Ákossal és Zöld Szabolccsal. Tóth Iván és Szabó Zoltán Százhalombattáról, valamint Horváth Róbert Sopronból már megállapodott a szombathelyiekkel.