Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga tanácsa kedden elfogadta a legutóbbi bajnokságban indulási jogot szerzett tizenkét együttes nevezését a Borsodi Liga 2003-2004-es idényére.

Így az élvonal résztvevői: MTK Hungária FC, Ferencváros, Debreceni VSC-MegaForce, Újpest FC, Balaton FC Siófok, Győri ETO FC, ZTE, Videoton FCF, Matáv-Sopron, Előre FC Békéscsaba, Pécsi MFC (feljutóként), Lombard FC Haladás (feljutóként).

Néhány klubnak hétfőig ki kell még egészítenie nevezését, de ezek már nem befolyásolják az indulást. Az MLL az MTK, a DVSC, a ZTE és a Győr jelentkezését tökéletesen elfogadta. Az FTC korábban jogfenntartó nyilatkozatot tett, de azt kedden visszavonta, így már semmilyen akadálya sincs az indulásának. Az Újpestnek közjegyzőileg hitelesített árbevételi garanciát kell tennie.

A roppant szerény költségvetésű siófokiak mellé az MLL felügyeleti biztost rendelt, s ugyanez vonatkozik a Videotonra is. A székesfehérváriaknak ráadásul hétfőig adósságrendezést kell tenniük. Szieben László MLL-igazgató külön ki is emelte, hogy a piros-kékek nevezésével volt a legtöbb gond.

A Lombard FC Haladásnak négy félév alatt kell rendeznie a Haladás Kft. adósságát a Magyar Labdarúgó Liga felé. A szombathelyiek korábbi gazdasági társasága ugyanis több tízmilliós hitelt vett fel. A Pécs, a Sopron és a Békéscsaba stadionjából még hiányzik a villanyvilágítás, ezt rövid időn belül pótolni kell.

Szieben László a Ligatanács ülését követő sajtóbeszélgetésen kiemelte, hogy törekvésüket siker koronázta a költségek lefaragása terén. A következő szezonban az UEFA-kupában érdekelt FTC és DVSC kivételével a kluboknál - eltérő nagyságban - jelentősen faragnak a bérkiadásokból. Ez azt is jelenti, hogy számos csapatnál növekszik a fiatalok létszáma. Megnyugtatóbbnak tűnik a helyzet, de azt nem garantálhatja senki, hogy nem fordul elő a Dunaferr rossz példájához hasonló eset. Ezt az MLL vezetői hangsúlyozták.

Ezáltal véglegessé vált, hogy a Kispest-Honvéd 87 éves élvonalbeli tagság után a következő szezonban csak a második vonalban szerepelhet. A XIX. kerületi egyesület vállalta volna az indulást, igaz, roppant alacsony költségvetéssel, ha valamelyik klub nem tudott volna eleget tenni az MLL követelményeinek.

A Borsodi Liga sorsolására július 10-én kerül sor.