Vágólapra másolva!
Szerda reggel a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hivatalos személy elleni erőszak büntettének alapos gyanújával, gyanúsítottként kihallgatta Szűcs Lajost, a Ferencváros labdarúgócsapatának a kapusát.

A gyanúsítás alapja: május 30-án a Debrecen elleni bajnoki találkozót követően, 20 óra körül a válogatott hálóőr az FTC-székház erkélyéről egy alumínium szemetesedényt hajított az utcán kordont álló rendőrök irányába, s az csak a véletlen folytán nem talált el senkit. Előtte Szűcs hosszasan szidalmazta az egyenruhásokat. Az ügy kapcsán már hat tanút kihallgattak, s erre további személyek esetében is sor kerül.

Szűcs Lajos a kihallgatáson a cselekmény elkövetését tagadta, a gyanúsítással szemben ellenvetéssel élt. A ferencvárosi kapus az ügyben nyilatkozni egyelőre nem kívánt, ezért Dr. Horváth Gáborhoz, a válogatott hálóőr jogi képviselőjéhez fordultunk.

"Valóban meggyanúsították Szűcs Lajost, ami számunkra meglepő és furcsa" - kezdte a futballberkekben is jól ismert ügyvéd, majd így folytatta: "Az ominózus Debrecen elleni mérkőzés utáni eseményeknek ugyanis Szűcs Lajos nem elkövetője, hanem elszenvedője volt, erre mégis őt gyanúsítják meg. Természetesen van jogorvoslati lehetőségünk, a bizonyítékainkat mi is elővezetjük, amely után reméljük, az ügyészség is felülvizsgálja álláspontját, majd megszünteti az eljárást a kapussal szemben."

Bánki József