Vágólapra másolva!
A jelek szerint legkorábban szeptemberben léphet újra pályára Gyepes Gábor. A Ferencváros télen térdszalagszakadást szenvedett válogatott védője továbbra is rehabilitációs kezelésekre jár, az Üllői útra viszont nem, hiszen - mint az [origo]-nak elmondta - nem akarja fájdítani a szívét, hogy ott pattognak mellette a labdák, ő pedig nem rúghat bele kedvenc játékszerébe.

"A szakemberek szerint két-három hét múlva elkezdhetem az óvatos mozgást, ám a realitás az, hogy tétmeccsen csak szeptemberben vagy októberben láthatnak újra a szurkolók" - kezdte Gyepes. "Sajnos ennek a sérülésnek ilyen hosszú a gyógyulási folyamata, a hollandiai Bredában szereplő Pető Tamás vagy a Barcelonában futballozó Patrik Andersson esetében nyolc hónap volt a felépülési idő. Dr. Berkes István, a Sportkórház igazgató főorvosa szerint a szalagokkal nincs gond, inkább az izomhajlítással, ami nem véletlen, mivel teljesen elszoktam a mozgástól. Ezért járok Bécsbe egy rehabilitációs központba, ahová sok sportoló jár, s természetesen egész héten az osztrák fővárosban vagyok, mivel napi két kezelésen veszek részt."

Kérdésünkre, hogy néha az Üllői útra is kilátogat-e, Gyepes kijelentette: "Képtelen vagyok meglátogatni a fiúkat, hiszen lelkileg nehezen viselném a tétlenséget. Öt hónapja ugyanis nem értem labdához, az edzéseken viszont ott pattog előttem vagy húsz, de egyszerűen nem kockáztathatok, hogy csak egyszerűen visszapasszoljam a felém guruló játékszert. Pedig gondolhatja, mennyire hiányzik már a játék."

Bánki József