Vágólapra másolva!
Napról napra emelkedik Szabics Imre népszerűsége a VfB Stuttgartnál. A Bundesliga legutóbbi kiírásában második helyen végzett klub honlapján ugyanis az újonnan érkezett labdarúgókra lehetett voksolni, nevezetesen, hogy melyikük a sváb együttes legjobb igazolása, a versenyben múlt héten még a brazil Cacau vezetett a magyar csatár előtt, ám Szabics azóta fordított.

A hétfő délutáni állás szerint közel tízezren szavaztak, ebből a szurkolók 47 százaléka Szabicsra, negyven százaléka Cacaura voksolt, míg a horvát Vranjes 5, a fiatal Lamm 4, míg a kapus Heinen 3 százalékon áll. Amikor Szabics megtudta tőlünk a hírt, örömmel jelezte, nem csupán ezért érzi magát nagyszerűen Stuttgartban.

"Természetesen boldog vagyok, hogy ilyen szeretettel fogadtak a szurkolók, s hogy ilyen sokat várnak tőlem, aminek szeretnék is megfelelni. Mindez még inkább feldobja a hangulatomat, ami különben is remek, hiszen nagyon szimpatikus társaságba kerültem. A napokban például az errefelé igen népszerű kapus, Timo Hildebrand megtudta, hogy vettem egy tévét, s rögtön felajánlotta a segítségét. Később a csapatból mások is hasonlóan tettek, azaz a beilleszkedéssel nincsen problémám. Sőt, bátran kijelenthetem, mindez gyorsabban ment, mint Grazban. Egyébként egyelőre szállodában lakom, ugyanis még nem találtam megfelelő lakást, ám erre sem kell már sokat várnom."

Bánki József