Vágólapra másolva!
Továbbra is nagyon kedvelik a VfB Stuttgart együttesénél Szabics Imrét, ám a magyar csatár elmondása szerint is még szoknia kell a szervezetének a szokatlanul erős Bundesliga-iramot. Mindezt Felix Magath a stuttgartiak trénere is jelezte Szabicsnak.

"Egy hónap itt tartózkodás után bátran kijelenthetem, Stuttgartban sokkal barátságosabban fogadtak, mint annak idején Grazban" - mondta Szabics Imre. "Igaz, a gyors beilleszkedésben sokat segített, hogy a német nyelvvel nem volt problémám. Az edzések továbbra is kőkemények, s nem tagadom, legalább két-három hónap szükséges ahhoz, hogy a szervezetem hozzászokjon a Bundesliga ritmusához, pedig korábban sem lötyögős edzéseken vettem részt."

"Edzőnk, Felix Magath is látja, hogy megviselt a felkészülés, ennek ellenére mindig bíztat, hogy csak nyugodtan készüljek, számít rám. Az elején bizonyára lesznek gondjaim, hiszen tényleg nagyon erős tréningeken veszünk részt, ám remélem minimum a szezon második felében már teljesen fitten és jó formában lőhetem a gólokat. Ez már csak a magyar válogatott miatt is fontos számomra, ugyanis semmiképpen sem szeretném elveszíteni a helyem Gellei Imre csapatában."

Bánki József