Vágólapra másolva!
A négynapos első forduló után a második kör péntektől vasárnapig tart a labdarúgó Arany Ászok Ligában. A legnagyobb érdeklődéssel várt találkozót szombaton Zalaegerszegen játsszák, ahol a 2002-es bajnok ZTE ellenfele az új szezont győzelmekkel kezdő címvédő MTK lesz.

A hazaiak a nyitányon meglepően simán, 3-1-re kikaptak Békéscsabán, s ez nem a legjobb előjel a fővárosi kék-fehérek elleni összecsapás előtt. Pedig a zalai együttest a gyengén sikerült legutóbbi idény után mindenki legalább a felsőházba várja, így illett volna legalább egy pontot szereznie.

A ZTE még csúcsformában sem lenne egyértelmű esélyese a szombati rangadónak, ráadásul Bozsik Péter együttesével ellentétben Egervári Sándor csapata kiválóan kezdte a szezont. A Szuperkupa-találkozón 2-0-ra győzte le az FTC-t, majd múlt pénteken 2-1-re múlta felül a soproniakat. A kék-fehérek legfrissebb sikerélménye a HJK Helsinki elleni szerda esti 3-1-es Bajnokok Ligája-selejtezőbeli győzelem, vagyis továbbra is százszázalékos a mérleg.

A 2002-2003-as pontvadászatban az MTK hazai pályán 3-0-ra (Illés 20, 72., mindkettőt 11-esből, Zavadszky 79.) nyert a ZTE ellen, majd idegenben 2-1-re (Faragó 52., illetve Elek 17., Illés 31.). A rájátszásban már nem találkozott a két együttes, mert a zalaiaknak csak az alsóház jutott, s végül a 7. helyen végeztek.

"A békéscsabai vereség után nehéz mérkőzésre számítok. Türelemre, higgadtságra és jobb helyzetkihasználásra kell törekednünk, ha győzni akarunk a bajnok ellen" - mondta a 2002-ben aranyérmes zalaiak trénere.

"Szeretnénk a nemzetközi és a hazai porondon is jól szerepelni, ezért Zalaegerszegről pontot, pontokat kell elhozni. A bajnoki végelszámolásnál ugyanis nagyon fontos lesz ez az eredmény" - nyilatkozott Egervári Sándor.

A két csapat tervezett összeállítása:
ZTE: Bardi - Kocsárdi, Kral, Balog, Szamosi - Nagy L., Molnár B., Vincze O., Egressy - Kenesei, Gyánó
MTK: Végh - Molnár, Pusztai, Juhász, Füzi - Zavadszky, Czvitkovics, Zabos, Rednic - Lengyel, Silva

A forduló rangadója mellett ugyancsak érdekes csatának ígérkezik a Videoton Üllői úti vendégjátéka, amelyet a Ferencváros stadionjában májusban lezajlott botrányos események miatt zárt kapuk mögött rendeznek meg.