Vágólapra másolva!
Három forduló után továbbra is pont nélkül áll a Zalaegerszeg az Arany Ászok Ligában, miután Kovács Zoltán két góljával az Újpest hazai pályán legyőzte a 2001/2002-es bajnokot. Bozsik Péter együttese így is megelőzi a pontlevonással sújtott Ferencvárost, amely az előző két fordulóhoz hasonlóan Békéscsabán is döntetlent ért el. Nem sikerült az MTK BL-főpróbája sem, az újonc Pécsi MFC a Hidegkuti-stadionban verte meg a bajnokot.

Arany Ászok Liga, harmadik forduló:
Újpest FC - Zalaegerszegi TE 2-0 (1-0)
Megyeri út, 3000 néző
vezette: Hajdó
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Nagy G. - Simek (Bükszegi, 73.), Farkas, Erős K. (Cseri, 63.), Polonkai (Tokody, 58.) - Kovács Z., Szanyó
ZTE: Bardi - Kocsárdi, Csóka, Kral, Szamosi - Babati (Nagy L., 58.), Molnár, Balog, Vincze O. (Szíjártó, 91.) - Kenesei, Gyánó (Józsi, 77.)
gól: Kovács Z. (15., 82.)
kiállítva: Molnár B. (61.)
sárga lap: Erős K. (23.), illetve Molnár (14., 61.), Balog (51.), Szamosi (57.), Kenesei (57.)

15. perc: Farkas 22 méterről végezhetett el szabadrúgást, lapos lövését Kovács Z. maga elé tette, s 12 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

26. perc: Vincze O. ívelt középre egy szabadrúgást, Gyánó 7 méterről csak centikkel fejelt a bal felső sarok mellé.

35. perc: Farkas 23 méteres, jobb felső sarokba tartó kapáslövését Bardi bravúrral szögletre ütötte.

45. perc: Polonkai 10 méterrre szembe a kapuval csúnyán a bal felső sarok fölé lőtt.

51. perc: Farkas 22 méterről a jobb alsó sarok felé csavart, de Bardi ismét bravúrral hárított.

56. perc: Kovácsot ugratták ki a zalaegerszegi védők közül, akinek lövését Bardi lábbal védte.

61. perc: Molnár szabálytalankodott, majd a zalaegerszegi középpályás labdával megdobta az egyik újpesti futballistát, ezért Hajdó játékvezetőtől megkapta második sárga és az azzal járó piros lapját.

82. perc: Kovács Z. nagyszerű ütemben, a leshatárról ugrott ki, s a kapujából kimozduló Bardi fölött a hálóba bombázott (2-0).

90. perc: Vincze O. éppen a keresztléc alá csapódó 21 méteres lövését Vlaszák szögletre bokszolta.

Az első félidő többnyire mezőnyjátékkal telt. Az Újpest volt a kezdeményezőbb, s ennek köszönhetően szerzett vezetést. A második játékrészben is az Újpest irányította a játékot, a Zalaegerszeg csak elvétve jutott el a hazaiak kapujához. A lila-fehér együttes teljesen megérdemelten tovább növelte előnyét, s ezzel megszerezte a három bajnoki pontot.

Mezey György, az Újpest FC szakmai igazgatója: "Rendkívül értékes győzelmet arattunk, hiszen a ZTE nagyon jó csapat, annak ellenére, hogy három vereséggel kezdte a szezont. A mai napon egy Kovács Zoltánnal mindenképpen jobbak voltunk.

Bozsik Péter, a Zalaegerszegi TE vezetőedzője: "A mostani vereségünknek ugyanaz az oka, mint az elmúlt két alkalommal: védőink és csatáraink rendkívül határozatlanok a kapu előtt. További problémát jelent számunkra, hogy a mezőnyfölény ellenére csak nagyon kevés helyzetet tudunk kialakítani."