Vágólapra másolva!
A közismert fegyelmi határozat, köztük a hat pont levonása komoly bánatot okozott a ferencvárosi labdarúgók körében, ráadásul a zöld-fehérek a három forduló alatt nem tudtak győzni, igaz, nem is kaptak ki. A Fradi egyébként csütörtökön Máltán, a Birkirkara ellen lép pályára az UEFA-kupa selejtezőjében, méghozzá a Stuttgartban kiállított Lipcsei Péter és az ugyancsak egy meccsre eltiltott Szűcs Lajos nélkül.

Lipcseivel, a zöld-fehérek csapatkapitányával a csapaton belüli hangulatról és a közeljövő reményeiről beszélgettünk.

"Még nem oldódott teljesen a feszültség a csapaton belül, ami mindenekelőtt a helyzetek kihasználásán érhető tetten. Hiába dolgozunk ki ugyanis meccsről meccsre több ziccert, ha azokat ki is hagyjuk. Ez alól én sem vagyok kivétel, hiszen sajnos tizenegyest is elrontottam, egyet a Siófok és egyet a Videoton ellen" - kezdte Lipcsei.

- Az UEFA-kupa-fellépést is tekintve örülnek, hogy nem rendeznek fordulót a Szlovénia elleni válogatott mérkőzés előtt?
- Ez számunkra most jól jöhet, egyrészt, mert feltöltődhetünk, és még inkább feledhetjük az elmúlt hetek, hónapok keserveit, másrészt az esetleges máltai siker jót tenne a csapat önbizalmának. Sajnos Szűcs Lajossal együtt én sem léphetek pályára Máltán, mivel Stuttgartban kiállítottak, így mindketten idehaza készülünk a bajnoki folytatásra.

- No meg gondolom a válogatott fellépésre...
- Valóban, magam is remélem, hogy a gyenge bajnoki rajtunk ellenére is számít ránk a kapitány, hiszen végre egységes gárda jött össze a válogatottnál, s mi, fradisták is szeretnénk hozzájárulni a sikerekhez. Szlovénia ellen egyébként nehéz 90 percre számítok, ami jó felmérő lehet a lettek elleni idegenbeli Eb-selejtezőre. A válogatott meccs után pedig jöhet az MTK elleni örökrangadó, amire fájdalom, még mindig üres nézőtér előtt kerül sor. Szerencsére előbb-utóbb letelik ez a büntetés is, továbbá remélem, a nyeretlenségünknek is hamarosan vége szakad.

Bánki József