Vágólapra másolva!
Még február közepén, a ciprusi edzőtáborban rendezett Spartak Trnava elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett súlyos keresztszalag-szakadást Gyepes Gábor, aki fél év után a hét végén edzhetett újra együtt a társaival. Igaz, a Ferencváros válogatott védője egyelőre csak óvatosan terhelheti a térdét.

"Végre labdába rúghattam" - vágott bele örömmel, mégis visszafogottan Gyepes a mondandójába. "Még csak gumilabdával és könnyű tükörlabdával dekázgattam, de így is remek élmény volt újra a pályán lenni. Végre a társaimmal is együtt lehettem, még ha nem is gyakorolhattam együtt velük. Egyelőre ugyanis könnyű kocogást engedélyeztek az orvosok, amit magam is megértek, hiszen még nem hajlik be teljesen a térdem. A dokik szerint egyébként a szalagokkal minden rendben van, az izmokat viszont még alaposan meg kell erősíteni."

Felvetésünkre, hogy mennyi esélyt lát arra, hogy még az őszi idényben pályára lépjen, Gyepes ezt felelte: "Reménykedem, ám a legfontosabbnak azt tartom, hogy tökéletesen felépüljek. Semmiképpen nem szeretnék úgy járni, mint Ronaldo, aki alighogy meggyógyult, az első meccsén újra megsérült. Ha rajtam múlik, akkor már ősszel visszatérek, de vannak olyan sérülések, amelyek gyógyulását egyszerűen nem lehet siettetni, sajnos az enyém is ilyen."

Bánki József