Vágólapra másolva!
Ahogy a bajnokságban, úgy a nemzetközi kupában is közepesre lehetett értékelni a DVSC eddigi szereplését. A pontvadászatban Újpesten kikapott, a Haladás ellen győzött, majd a Sopronnal döntetlent játszott a Loki, míg az UEFA-kupa selejtezőjében 1-1-re végzett Szentes Lázár alakulata a litván Ekrenas otthonában.

- A jövőben is tervezi a játékosok cseréjét, illetve pihentetését az UEFA-kupa és a bajnoki meccsek keveredésében? - kérdeztük a vezetőedzőt.
- Nem, mert ez eddig sem volt célom, így aztán a jövőben sem alkalmazom. Ez a rendszer ugyanis külföldön sem vált be, ez alól csak a Bayern München a kivétel, bár tavaly ők sem élték túl a Bajnokok Ligája csoportkörét, ami a bajorok szintjén kudarc. Nálunk mindenekelőtt a futballisták formája dönt az összeállításnál.

- Amennyiben a két fürge, technikás, de a fejpárbajoknál és labdaszerzésben nem igazán hasznos Böőr és Madar jó formában van, elférnek egymás mellett a kezdőcsapatban?
- Ez attól függ, kik segítik őket a középpályán. Ha mondjuk a védekezésben hatékony Vincze, Habi duó, akkor minden további nélkül játszhat együtt Böőr és Madar, különben nem.

- A jövőben is a bátor, széleken vezetett támadófutballt részesíti előnyben?
- Összességében igen, továbbra is változatosabb, hajlékonyabb és mozgékonyabb játékot szeretnénk látni. Ehhez a játékrendszerhez kell alkalmazkodnia minden futballistánknak, illetve ehhez kell megtalálnunk az ideális futballistákat.

- Bajnokesélyesnek tartja a Lokit?
- Inkább az egyik jelöltnek. Az NB I-ben ugyanis senki sem jelentheti ki, hogy bajnok lesz, csak lehet. Négy együttesnek komoly esélye van az aranyéremre, tagadhatatlan, ezek közé tartozunk mi is.

- Az Ekrenas elleni visszavágón mennyire kalkulálnak a litván kontratámadásokkal?
- Ezzel is számolunk. Már csak azért is, mert a litvánok valószínűleg ugyanazt játsszák, mint az első meccsen, azaz a gyors játékosaik révén ellentámadásokra spekulálnak majd. Felkészültünk az ellenfélből, és a magunk feladatával is tisztában vagyunk. Nekünk a minimális gólkülönbségű győzelem is jó, amivel az alapcélt, a továbbjutást elérhetjük.

Bánki József