Vágólapra másolva!
Az ünnephez méltó eredmény kivívására készült a magyar labdarúgó-válogatott, amely barátságos találkozó keretében Muraszombaton, az NK Mura stadionjában a házigazda Szlovénia legjobbjai ellen lépett pályára. A siker azonban elmaradt, a Gellei-csapat enerváltan, sok hibával futballozott, s 2-1-s vereséget szenvedett a találkozót tíz emberrel befejező házigazdától.

Rekkenő hőség, és ötezer néző fogadta a szlovén és a magyar válogatottat az NK Mura Fazanerija nevű stadionjában. A találkozó egyik "ünnepeltje" Lipcsei Péter, aki ötvenedik alkalommal öltötte magára a nemzeti mezt. A szlovénoknál a Ferencváros játékosa, Adem Kapic nem kapott lehetőséget a kezdő tizenegyben.

barátságos mérkőzés
Szlovénia - Magyarország 2-1 (1-0)
Muraszombat, 5000 néző
vezette: Sowa (osztrák)
gól: Sukalo (3.), Cimirotic (76.), illetve Fehér M. (92.)
sárga lap: Zahovic (32.), Pavlin (49.), illetve Lipcsei (50.), Dárdai (60.)
piros lap: Zahovic (71.)
Magyarország: Király (Végh, a szünetben) - Lipcsei, Dragóner, Juhár - Fehér Cs. (Böőr, 77.), Lisztes, Dárdai (Farkas B., 72.), Gera, Lőw (Füzi Á., 78.) - Szabics (Fehér M., 80.), Kenesei (Kovács, 57.)
Szlovénia: Simeunovic - Cipot (Vugdalic, a szünetben), Karic, Knavs, Snofl - Sukalo (Kapic, a szünetben), Ceh (Zlogar, 88.), Siljak (Cimirotic, a szünetben), Zahovic - Acimovic (Rakovic, 92.), Seslar (Pavlin, a szünetben).

3. perc: Magyar szempontból balszerencsés góllal vezetést szerzett a hazai csapat. Zahovic jobb oldali szabadrúgását Knavs középen megcsúsztatta, s a középre mozduló Sukalo kezén megpattanó labda a tehetetlen Király mellett a bal alsó sarokba csorgott (1-0).

6. perc: Kenesei húsz méteres pattogós lövése Simeunovic ölében halt el.

28. perc: Fehér Csaba remekül ment el a jobbszélen, éles középre adását Knavs a gólra éhes csatárok elől vágta ki szögletre.

29. perc: Dárdai 26 méteres löketét Simeunovic nagy bravúrral tornászta ki a léc alól.

38. perc: Lőw a tizenhatos bal sarkától tökéletesen centerezte be a labdát, az érkező Szabics a tizenegyespontról lőtt, ám az elvetődő Simeunovic lábbal mentett.

41. perc: Acimovic 25 méteres szabadrúgását Király hihetetlen bravúrral tolta az alapvonalon túlra.

53. perc: Pavlin kétszer is helyzetbe került. Előbb 12 méteres fejesét tenyerelte a léc alól szögletre Végh, majd a sarokrúgás után közeli pöccintését védte a cserekapus.

54. perc: Szabics pazar átadással egyedül ugrott ki a védők közül, de rosszul vette át, így a védőtől gyötörve 16 méteres lövését Simeunovic védte.

71. perc: Zahovic ámokfutása erre a mérkőzésre véget ért, a középpályás durván beleszállt Dárdaiba, amiért az osztrák játékvezető kiosztotta neki a második sárga, majd a piros lapot.

72. perc: Emberhátrányban is majdnem növelte előnyét a szlovén csapat, Cimirotic bokapasszával Nastja Ceh lépett ki, ám a Bruges játékosa 10 méterről az üresen tátongó hosszú sarok mellé helyezett.

76. perc: Dragóner rosszult fejelt ki egy labdát, Ceh megszerezte, indítását követően Cimirotic egyedül léphetett ki, s a Fradi védőjétől sanyargatva, a jobbösszekötő helyéről a tehetetlen Végh mellet a jobb sarokba bombázott (2-0).

80. perc: Juhár négy méteres fejese centikkel ment a léc fölé.

86. perc: Lisztes 18 méteres szabadrúgása a kapu fölé szállt.

88. perc: Gera pazar labdát tálalt Fehér Miklós elé, aki gyengén a szlovén kapus kezébe passzolt.

92. perc: Bal oldali szögletrúgást követően a kaputól két méterre teljesen egyedül álló Fehér Miklós akadálytalanul szerezhetett meg a szépítő gólt (2-1).

"A vereségünk ellenére úgy érzem, hogy a találkozó jól szolgálta a felkészülésünket a lettek elleni Eb-selejtezőre. Kezd összeállni a csapat, amely helytállhat azon a találkozón" - nyilatkozta Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az MTI-nek.

Bojan Prasnikar, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya: "Örülök annak, hogy sportszerű volt a mérkőzés. A találkozó jól szolgálta a felkészülésünket az Izrael elleni Európa-bajnoki selejtezőre, több játékost is kipróbáltam. A magyaroktól azt kaptam, amit vártam, vagyis jó játékot."