Vágólapra másolva!
Szerződésszegés miatt fegyelmi eljárás indult Détári Lajos, a Haladás labdarúgócsapatának lemondott szakvezetője ellen. A klub tulajdonosa, Bíró Péter már ki is nevezte az új trénert, Gujdár Sándort. A fegyelmire és a pénzügyi okokról Détári a korábbiaknál lényegesen bőbeszédűbben reagált.

A nyugat.hu információja szerint Gujdár Sándor irányítja a jövőben a Lombard FC-Haladás élvonalbeli labdarúgócsapatának munkáját. Segítője Hegedűs Péter és Artner Tamás lesz. A klub tulajdonosa cáfolta azokat a mendemondákat, miszerint a Lombard tartozna Détári Lajosnak, aki ezért is távozott.

"Détári Lajos fizetése a Lombard-székházban van, Döme bármikor elvihette volna. Ennek az az oka, hogy a vezetőedző nem átutalási, hanem készpénzfizetési számlával rendelkezett. Többször invitáltam a céghez, de egyszer sem ért rá. Azt hiszem, nem a tulajdonos dolga, hogy utánavigye a pénzt" - közölte Bíró Péter, majd hozzáfűzte: fegyelmi eljárás indult Détári ellen, mivel a vezetőedző immár két tréningről hiányzott.

A tulajdonos arról is szólt, hogy a szakmai munka felelőse a jövőben Gujdár Sándor lesz. "A céljaink változatlanok, reméljük, hogy Gujdár Sándor vezetésével a jelenleginél még jobb eredményre leszünk képesek. Sokak szerint az eddig elért teljesítményünk Détári-függő. Ezt a téves felfogást szeretnénk szertefoszlatni. A játékosokat tájékoztattam a kialakult helyzetről, és az eddiginél még nagyobb erőbedobásra kértem őket" - közölte végül a tulajdonos.

A hétvégi fordulóban egyébként a Haladás Békéscsabára látogat. Kincses és Némethy sérült, Czeglédi eltiltása viszont lejárt; a gárda arra készül, hogy idegenben is megszerezze idei első pontját/pontjait.