Vágólapra másolva!
Hétfőn kora este az FK Riga "miniatűr" pályáján megtartotta első edzését a Lettország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott.

Az egyórás gyakorlás során fizikai és technikai feladatok szerepeltek. A futballisták nagy lelkesedéssel és elszántsággal járatták a labdát. A tréninget egyedül a hőemelkedéssel küszködő Fehér Miklós hagyta ki, de csak részben, mert magányosan azért elvégzett számos feladatot. "Remélem, hogy nem lázasodik be, de csak reménykedni tudok, biztosat mondani most még nem" - jegyezte meg Gellei Imre szövetségi kapitány.

Néhány nappal ezelőtt sokan úgy gondolták, hogy Rigában már a döntetlen is jó eredménynek számítana, s ez ugyan még most igaz, de szombat óta kissé átrendeződtek az erőviszonyok a kvintettben. A lengyelek ugyanis meglepetésre simán, 2-0-re nyertek a lett fővárosban, így egy pontra megközelítették a magyarokat.

Mivel szerdán otthon lépnek pályára a listavezető svédek ellen, még az is előfordulhat - kedvezőtlen esetben -, hogy megelőzik a Gellei-csapatot. Ezért Liszteséknek csak a rigai győzelem jelentené biztosan azt, hogy megőrzik mostani második helyüket. Sőt, ha ez így lenne és a svédek begyűjtenék a három pontot Chorzówban, már az utolsó forduló előtt biztossá válna a skandinávok első, illetve a magyarok második helye.

A magyar együttes kedden este gyakorol legközelebb, már a találkozónak helyet adó Skonto-stadionban. Gellei Imre az edzést követően hirdeti ki kezdőcsapatát.

(MTI)