Vágólapra másolva!
Gellei Imre  szövetségi kapitány Rigában sem változtatott a már jól megszokott menetrenden, vagyis a magyar labdarúgó-válogatott szinte percre pontosan megszabott "programokkal" készül a Lettország elleni, 20 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőre.

Délelőtt kisebb átmozgató edzést vezényelt a szakvezető, s még az ebéd előtt sor került a taktikai értekezletre is. A mérkőzés előtti délután már nincs különösebb elfoglaltsága a keretnek, amely két órával a kezdést megelőzően indul a Skonto Riga stadionjába.

A kilencezer férőhelyes létesítmény "kicsiben" a brit pályákat idézi. A játéktértől nem messze találhatók a lelátók, amelyek ha megtelnek este, akkor jó hangulatú rangadót vívhat a két csapat. A Skonto "ékszerdobozát" látva a Gellei-keret kedd esti edzésén többen megjegyezték, hogy Magyarországon is hasonló stadionokat kellene építeni...

Rigát egyébként nem hozza lázba a negyedik csoport találkozója, még a fiatalokat és a sportot amúgy érdeklődéssel figyelő középkorú férfiakat sem. Őket inkább a letteket is felvonultató svédországi férfikosárlabda-Eb eseményei tartják izgalomban. Többen még csak nem is tudtak arról - legalábbis ezt állították -, hogy szerdán kulcsfontosságú futballmeccsre kerül sor. Vagy ha mégis sejtették ezt, egyáltalán nem vitatkoztak azzal a véleménnyel, hogy vendégsiker születik. Ezt határozottan állítják a már Rigában tartózkodó magyarok, bár figyelmeztető lehet az olimpiai (U21-es) együttes keddi 2-0-s veresége.

Már biztos, hogy Gellei Imre csapatát nem csak a válogatottal együtt hivatalos úton érkezettek bíztatják majd este, hiszen órákkal a kezdés előtt többtucatnyi szurkoló mulatta az időt az óvárosban. Többségük egy hangulatos szabadtéri sörözőben "melegített" a rangadóra, s időnként buzdító rigmusokat küldött a légvonalban körülbelül egy kilométerre, a Daugava-folyó túlpartján lévő Radisson Hotelben éppen csendes pihenőjüket töltő játékosoknak. A rajongók jelenlétüket azzal is kifejezésre juttatták, hogy a kocsma oldalára nemzeti lobogót feszítettek ki. A hűvös, szeles idő ellenére zsúfolt belvárosban máshol is feltűntek a Gellei-csapat hívei, ők a csodálatos műemlékek megtekintésével töltötték az időt.

Labdarúgó Eb-selejtező, 4. csoport:
Lettország - Magyarország kezdés: 20.00 óra (tv: mtv)
Riga, Skonto-stadion
vezeti: Bor Larson (dán)
Lettország: Kolinko - Zemlinskis, Zirnis, Blagonadezdins, Stepanovs - Bleidelis, Lobanovs, Rubins - Astafjevs - Verpakovskis, Prohorenkovs.
Magyarország: Király - Lipcsei, Dragóner, Juhár - Fehér Cs., Dárdai, Lisztes, Lőw - Gera - Szabics, Fehér M.