Vágólapra másolva!
A játékosok és Gellei Imre szövetségi kapitány is nehezen teszi túl magát a lettországi vereségen, ugyanakkor már mindenki a lengyelek elleni, ezúttal valóban sorsdöntő mérkőzésre koncentrál. Gellei Imre szerint is az lesz a lengyelek elleni fellépés, amelyen a kapitány nem kíván túlzottan változtatni az eddigi kereten, de azért - a lettek elleni együtteshez képest - egy pár új játékost meghívhat.

Gellei Imre figyelemmel kíséri például a német FSV Mainzban szereplő Bódog Tamás, a holland NAC Bredában futballozó Pető Tamás játékát is. Sőt, mint kiderült, hosszabb távon nem kizárt a Szombathelyen ebben a szezonban gólerősen futballozó Tüske Roland meghívása sem.

Elsőként Bódog Tamást értük utol Mainzban, s a védő rendkívül boldog amiatt, hogy a a kapitány nem felejtette el: "Ez számomra nagy öröm, hiszen elég fájdalmat okozott, amikor a szlovéniai fellépés előtt megsérültem, emiatt a nagyon fontos lettországi meccsre sem kaphattam meghívót. Nekem 33 évesen már minden válogatott szereplés ajándék, s amennyiben folyamatosan játszom a klubcsapatomban, ami szerencsére így is van, mindig reménykedem, amikor posta érkezik a klubházba. Mondanom sem kell, ha hívnak, máris repülök a válogatotthoz."

Pető Tamás bredai lakásában szokatlan őszinteséggel fogadta azt, hogy a jövőben Gellei Imre számít a visszatérésére. "Azt hiszem, még várni kell az újabb válogatott szereplésemre, hiszen, bár fizikálisan tökéletesen rendben vagyok, az egy év kihagyás, a meccshiány még érződik a játékomon. Persze, azért boldogan fogadtam, hogy a kapitány nem felejtett el, de ő is tudja, akárcsak én, még nem lehetek olyan állapotban, amilyenben szeretnénk. Ettől függetlenül biztosan tudnék segíteni a csapatnak, a régi formám visszaszerzéséhez azonban még sok meccsre lenne szükségem, igaz, erre az elkövetkezendő egy hétben lesz is lehetőségem. Hét végén ugyanis az Ajax ellen lépünk pályára, majd Newcastle-ban, a St. James Parkban játszunk, aztán jön a megyei rangadó az RKC Walwijk csapata ellen"

Gellei Imre szövetségi kapitány sem zárta ki az említettek szerepeltetését, ám jelezte, túl sok változtatást nem tervez a keretben. Elmondta még, hogy sokan a lettországi fellépést minősítették sorsdöntőnek, ez azonban már a lengyelek ellenire igaz. "Főként, hogy a sorstól megkaptuk ezt a lehetőséget" - jegyezte meg a kapitány.

Közbevetésünkre, hogy a távolabbi jövőben számít-e olyan fiatalokra, mint a Haladásban eddig négy gólig jutott Tüske Roland, a szakvezető ezt válaszolta: "Tüske Rolandot még a Vasas edzőjeként ismertem meg, amikor is az ifjúsági csapatban szerepelt. Fel is akartam vinni az első csapat keretéhez, ám megértettem az indokát, amiért a Tatabányát választotta. Remélem, sikerül tartósítania a jó formáját, akárcsak azt, hogy végre megragad egy csapatnál, és folyamatosan lövi a gólokat. Tehetséges futballista, továbbra is figyelemmel kísérem a szereplését."

Bánki József