Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió kuratóriuma egyhangúlag elutasította a labdarúgó Arany Ászok Liga mérkőzéseinek közvetítéséről szóló szerződéstervezetet. Mindez azt jelenti, hogy rövidesen eltűnhetnek a bajnoki mérkőzések a képernyőről. Szieben László, a liga (MLL) igazgatója a magyar sporttal szembeni súlyosan barátságtalan gesztusnak tartja a döntést.

"Az MTV nem fizet jogdíjat a közvetítésekért" - mondta az MTI-nek Kozák Márton, az MTV közalapítvány kuratóriuma elnökségének SZDSZ által delegált tagja. "Ugyanakkor hajlandó eleget tenni közszolgálati kötelezettségének, de csak akkor, ha kiderül, hogy a tényleges piaci versenyben mennyit ér a mérkőzések közvetítése."

Kozák szerint minderre akkor kerülhetne sor, ha a Magyar Labdarúgó Liga pályázatot írna ki az üggyel kapcsolatban.

Az MLL és az MTV között jelenleg nincs érvényes szerződés, az idei szezon eddigi mérkőzéseit eseti megállapodások alapján közvetítette a televízió. A csütörtöki döntés - melynek lehetősége a liga szerint fel sem merült az eddigi tárgyalások során - alapján azonban könnyen elképzelhető, hogy rövidesen lekerülnek a képernyőről a magyar bajnoki futballmeccsek.

Szieben László, az MLL igazgatója sportellenes lépésnek tartja az MTV kuratóriumának döntését. "Súlyosan barátságtalan gesztus ez a határozat a hazai sport egészével szemben" - jelentette ki Szieben. "Mindezzel a kuratórium kilenc havi, kompromisszumokra épülő előkészítő munkát tett feleslegessé."

Az MLL vezetősége pénteken rendkívüli megbeszélésen foglalkozik a témával.