Vágólapra másolva!
Bosszantó módon pazarolt el két pontot a Hertha BSC a Hamburg elleni vasárnapi bajnokin. A berliniek ugyanis a 91. percig 1-0-ra vezettek, ám ekkor a vendégek egy szerencsés góllal - Ujfalusy melléről pattant a már a jobb sarok felé vetődő Király mellett a kapu közepébe a labda - egyenlítettek. Ezt követően az Olimpiai-stadionban elszabadultak az indulatok: Király Gábor hevesen pörölt a lövés előtt figyelmetlen társakkal, míg Huub Stevens vezetőedző hasonló idegállapotban a játékosokat odaküldte az éles füttykoncertbe kezdő hazai ultrák elé.

A Dárdai Pállal és Király Gáborral felálló Hertha újabb pontvesztéseiről s az azt követő reakciókról a magyar válogatott kapuvédője számolt be.

"Két koncentrált csapat küzdött az első félidőben, amikor is a Hamburg sündisznóállásba vonult, mégis sikerült előnyt szereznünk" - kezdte Király. "Egészen a 70. percig semmi gondunk nem akadt, mindenki remekül küzdött és minden idegszálával a győzelemre tört, ám a cserék megbontották az egységet. A pályára lépő fiatalok ugyanis egyszerűen képtelenek voltak felvenni a mérkőzés tempóját. Hiába harcol minden erejével tizenegy ember, ha aki bejön, nem tesz meg mindent a sikerért" - mondta egyet aludva a történtekre, lehiggadva, mégis kritikus hangon Király Gábor.

"Hetven percig tehát a mi akaratunk érvényesült a pályán, a cserék után viszont éreztem, hogy baj lehet, mert egyesek nem vették komolyan a mérkőzést. Úgy látszik, a fiataloknak már az is elég, ha van lakásuk, remek autóval közlekedhetnek, akad olyan, aki Berlin főterén szeret villogni a kabriójával, vagyis magyar futballistaként Dárdai Palival azt kellett megélnünk a Bundesligában, hogy profibbak vagyunk jó néhány itteni játékosnál, persze mindez nem az idősebbekre vonatkozik, hanem főként a fiatalabbakra. Hét végén a Bayern Münchenhez utazunk, majd készülünk a lengyelek elleni mindent eldöntő selejtezőre, ám már megszoktuk ezt a pörgést, sőt a felelősséget is. Csak a felelőtlenséget nem, ezért voltunk a megszokottnál is dühösebbek a Hamburg elleni mérkőzés után" - tette hozzá a még mindig győzelem nélküli Hertha magyar kapusa.

Bánki József