Vágólapra másolva!
Bár Gellei Imre szövetségi kapitány csak pénteken hirdeti ki keretét a lengyelek elleni sorsdöntő Eb-selejtezőre, ezúttal minden bizonnyal meghívót kap Vasile Miriuta is. A Győr technikás középpályása elmondta: ha lehetőséget kap, gólt lő a lengyeleknek.

"Nagyon boldog voltam, amikor a kapitány felhívott, s elmondta, hogy számít rám a lengyelek elleni selejtezőn" - kezdte a Laci becenévre hallgató győri középpályás. "Igaz, már a lettországi fellépés előtt is beszéltem Gellei Imrével, ám megértettem a döntését, hogy akkor nem számított rám, hiszen magam is jeleztem neki, még nem érzem magam százszázalékos fizikai állapotban. Kár lenne ugyanis tagadnom, amikor Duisburgból hazatértem Magyarországra, egyszerűen nem volt erőm, ami a bajnoki meccseken meg is látszott a teljesítményemen. Most már viszont utolértem magam fizikailag is, s szerencsére egyre jobban megy a játék."

Megjegyzésünkre, hogy a meghívása egyben a pályára lépést is jelentheti-e, Miriuta így reagált: "Remélem, hogy igen. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, és a magam részéről segíteni szeretnék. Eddig kétszer játszottam a válogatottban a Puskás-stadionban, abból egyszer a spanyolok ellen gólt is szereztem, míg Bicskei Bertalan kapitánysága idején a litvánokkal 1-1-re végeztünk. Abban bízom, hogy a harmadik fellépésemen az arénában győzni is tudunk. Számomra, így harminc felett már minden válogatottság ajándék, s ha lehetőséget kapok, gólt lövök a lengyeleknek."

A mérkőzésre egyébként már javában árusítják a jegyeket, s a hírek szerint azok szépen is fogynak, vagyis minden bizonnyal a magyar válogatott telt ház, mintegy 30 ezer néző előtt léphet pályára a lengyelek ellen.

Bánki József