Vágólapra másolva!
Felépült sérüléséből Buzsáky Ákos, az Academica Coimbra labdarúgója, ám a hét végi Porto elleni bajnokin nem játszhat. A fiatal középpályást ugyanis azzal a kitétellel adta kölcsön az egykori BEK-győztes az Academicának, hogy ellene nem léphet pályára. Jövő pénteken viszont visszatér a Hungária körútra az MTK volt futballistája, hiszen az U21-es válogatott lengyelek elleni selejtezőjét a Hidegkuti-stadionban rendezik.

- Korábbi sérülése miatt nem játszott az elmúlt fordulókban? - kérdeztük Buzsákyt.
- Igen, hiszen mindössze két hete tréningezek folyamatosan, szerencsére azonban már kitűnő erőben érzem magam. A hét végén mégsem léphetek pályára a Porto ellen, hiszen ez volt a kölcsönadási szerződés egyik feltétele.

- Gondolom, örül, hogy a lengyelek ellen ismét visszatérhet az MTK stadionjába?
- Miért, nem Csepelen lesz a meccs?

- Nem bizony.
- Az jó, hiszen az MTK pályát remekül ismerem, s remélem, szerencsét hoz nekem és a csapatnak egyaránt.

- Róth Antal szövetségi edző nem aggódott, hogy a sérülése miatt a formája esetleg még nem a legoptimálisabb?
- Nem, sőt, a legnagyobb örömömre tökéletesen bízik bennem. Jó formában érzem magam, az elmúlt két hétben keményen edzettem, hiszem, hogy ezek után győzelmet ünnepelhetünk pénteken este.

- Ám még abban az esetben sem biztos a csoport második helye a magyar csapat számára...
- Így van, de mivel ez az utolsó fellépésünk közösen a selejtezőkön, kizárólag a sikerben gondolkozunk. A győzelem után pedig ráérünk imádkozni, hogy úgy alakuljanak az eredmények, hogy a legjobb hat második helyezett közé kerülve pótselejtezőt játszhassunk az Eb-döntőért.

Bánki József