Vágólapra másolva!
Az Arany Ászok Liga 9. fordulójának rangadóját vasárnap játssza a Debreceni VSC-MegaForce és a Ferencváros. A két utóbbi csapat találkozója a tavalyi szezon Üllői úti botránya miatt is különösen érdekes lehet.

A hét vége legrangosabb találkozóját két kupacsapatunk, a Debrecen és a Ferencváros összecsapása jelenti. A Lokiban Böőr sárga lapjai miatt hiányzik, Vincze Gábor Achilles-ín-sérüléssel küzd, szerencsére a derékfájdalmai miatt néhány napot kihagyó Selymes szerdán már teljes értékű munkát végezhetett.

A Fradiban az állandó sérültnek számító Gyepes, Sowunmi, Botis trió mellé csatlakozott Tököli és Gera is, bár utóbbi nagyon szeretne pályára lépni a Hajdúságban.

Nem lesz ott Debrecenben Dragan Vukmir sem, a szerbiai labdarúgó ugyanis korábban megbeszélte a ferencvárosi szakvezetéssel, hogy az eredetileg szombatra kiírt bajnoki után vasárnap tartja az esküvőjét Belgrádban. Igen ám, de a liga a televíziós közvetítés miatt vasárnapra tette át a mérkőzést. Vukmir eleinte azt hitte, csak tréfálkoznak vele a társak, Garami József azonban gyorsan megnyugtatta az alaposan meghökkent védőt.

"Kellemetlenül érint bennünket, hogy nélkülöznünk kell Vukmirt, ám egy pillanatig sem gondolkodtunk azon, hogy ne engedjük el a játékost" - mondta a szakmai igazgató. "Emberileg ugyanis nem tehettük meg vele, hogy élete egyik meghatározó eseményét elhalassza, ráadásul a világ összes tájáról háromszáz vendéget hívott meg a lakodalomba. Arról nem is beszélve, hogy korábban egyeztetett velünk, s azért esett a mostani vasárnapra az időpont, mert nem akart a koppenhágai visszavágó előtt lemaradni az edzésekről. Vukmir tartásáról még annyit, hogy nem is olyan régen megbetegedett az édesapja, akit naponta meglátogatott a kórházban, több száz kilométert autózott, ám erről nem akart nekünk szólni, mert attól félt, emiatt kimarad a csapatból."

Olvasóink Fradi-verést várnak

A Debrecen-Ferencváros Arany Ászok Liga-mérkőzés több mint háromezer olvasónk tippelési vágyát keltette fel, s szavazóink majdnem fele úgy voksolt, Geráék elveszítik veretlen- ségüket.
A 48 százalék mellett 40 százalék véli úgy, a Hajdúságban is nyer a Fradi, míg mindössze 12 százaléknyi azon drukkerek száma, akik döntetlent várnak a rangadótól.



A Fradi idén még nem kapott ki, de a Loki hazai pályán esélyesebb. Sándor Tamáséknak csak hozni kell az otthoni formát, s az egy pont máris biztos: a DVSC eddigi négy debreceni találkozóján ugyanis még gólt sem kapott.

A legutóbbi idény Magyar Kupa-döntőjének visszavágója amúgy is nagy csatát ígér, a közelmúltban is számos emlékezetes összecsapást hozott a magyar futball két fellegvárának találkozója. A fővárosi zöld-fehérek minden bizonnyal szívesen gondolnak vissza a 2000-2001-es pontvadászat utolsó fordulójára, amikor a 2-0-s idegenbeli győzelem a bajnoki címet jelentette. A hajdúságiak pedig az 1999. április 10-i kilencven percet emlegetik még ma is előszeretettel, akkor a DVSC 6-1-re gázolta le a Ferencvárost.

A Debrecen vezetői 500 belépőt biztosítanak a vendégszurkolóknak, s a klub internetes honlapja szerint fokozott rendőri biztosítás várható a mérkőzésen - a stadionban és annak környékén egyaránt. A cikk szerint a Fradi-drukkerek rendőri kísérettel közelíthetik meg a találkozó helyszínét, ahol több száz biztonsági, kutyás és lovas, illetve készenléti rendőr felügyel majd a rendre, sőt a környező megyékből is érkezik erősítés.