Vágólapra másolva!
Szerda délután a magyar labdarúgó-válogatott edzése után kiderült, hogy a már napok óta könnyített munkát végző Fehér Csaba és a tréningen térdsérülést szenvedett Lőw Zsolt sem játszhat a lengyelek elleni, szombati, sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn. Helyükre senkit sem hív meg Gellei Imre szövetségi kapitány.

A holland NAC Bredában futballozó Fehér két héttel ezelőtt, a Newcastle United elleni UEFA-kupa-mérkőzésen kapott rúgást a lábára, és állapota sajnos azóta sem javult megfelelően. Már klubja is úgy engedte el a hétfőn kezdődött edzőtáborba, hogy az orvosi diagnózis bemutatása után azonnal visszatér. A középpályás azonban mindenképpen játszani akart a kvalifikációs találkozón, de szerdán délután végleg eldőlt, hogy erre nem lesz lehetősége.

Lőw bal térde sérült meg, s az ultrahangos vizsgálat után kiderült, hogy artroszkópiás műtétre lesz szüksége. Azt még nem tudni, hogy Magyarországon, vagy Németországban kerül-e sor az orvosi beavatkozásra, ez a középpályás klubjától, a német második ligás Energie Cottbustól is függ.

Délután megérkezett a tatai edzőtáborba a sérült térdét eddig Stuttgartban kezeltető Szabics Imre, aki részt vett a második gyakorláson. Úgy tűnik, hogy jó esély van szereplésére.