Vágólapra másolva!
Sokan értetlenül fogadták, hogy nem Rabóczki Balázs, hanem a svéd Kihlstedt kezdett a Ferencváros elleni UEFA-kupa-visszavágón az FC Köbenhavn kapujában. A magyar kapus nem tudja a valódi okokat, de rendkívül bosszús a mellőzés miatt, hiszen bizonyítani szeretett volna a Fradi ellen.

"A meccset megelőző edzésen meglepett, hogy nem a mindenkor a másnapi kezdőcsapat soraiban kaptam helyet, de nem tulajdonítottam annak nagy jelentőséget, azt hittem, az edző figyelmetlensége mindez. Annál jobban meghökkentem másnap, amikor kiderült, kispadra kerültem. Azt hittem, rosszul hallok. Amikor megkérdeztem edzőnket, Hans Backét a döntéséről, ő azt mondta, van két remek kapusa, és ezúttal Kihlstedtnek ad bizalmat. Én azonban ezt nem akarom tudomásul venni, hiszen ha csak egyesével kapnám a gólokat, akkor is megérteném, de úgy, hogy hetek óta gólt sem kaptam, ez így túl magas nekem. Nem vitás, csúnyán elbántak velem" - mondta ingerülten Rabóczki Balázs.

"Mindez azért fáj különösen, mert a vezetők nagyon jól tudták, mennyire fontos ez a meccs számomra, szinte életem legfontosabb 90 perce lehetett volna a testvéreim ellen, ahonnét jöttem. Arról nem is beszélve, hogy a válogatottság miatt is bizonyíthattam volna, mivel a televízió is közvetítette a mérkőzést. Tudom, a kapusé bizalmi poszt, de éppen ezért érthetetlen számomra a mellőzésem, mivel az Üllői úti meccs óta gólt sem kaptam, sőt január óta összesen egy meccset kellett kihagynom sérülés miatt" - tette hozzá az egykori Dunaferr-kapus.

A meccs előtt egyébként elterjedt, hogy Rabóczki szerződésmódosítást kért a vezetőktől, ezért szorult a kispadra, ám a magyar hálóőr minderre a tőle megszokott nyíltsággal reagált: "Ez marhaság."

Ezek után rákérdeztünk Rabóczkinál, mit tud arról, hogy Kihlstedt azért került csapatba, mert nyáron lejár a szerződése, és más klubok is kíváncsiak voltak rá, az edző pedig ezért szavazott neki bizalmat, a magyar kapuvédő ennyit mondott: "Hallottam én is erről, de ezért még nem kellene az én bőrömre szórakozni."

Végezetül szembesítettük Rabóczkit azzal a korábbi kijelentésével, miszerint a dán és a magyar futball lehetőségei közti különbségek miatt a Fradinak nincs esélye a továbbjutásra: "Belátom a tévedésemet, s le a kalappal a Fradi előtt. A lelkem mélyén sajnálom a zöld-fehéreket, hogy nem jutottak tovább. Remekül küzdött a Ferencváros, tudatos, megkomponált csapatjátékukból kitűnt, hogy remekül felkészültek az FC Köbenhavn stílusából. Ráadásul amikor Geráék labdát szereztek, többen is felzárkóztak, s kiválóan alkalmazták a kontraakciókat. Meglepett, hogy az egész csapat profi hozzáállással, egymást segítve harcolt 120 percen át. Nem véletlen, hogy a mi öltözőnket sem vetette szét az öröm, hiszen mindenki tudta, ez nagyon izzadtságos továbbjutás volt."

Bánki József