Vágólapra másolva!
Bredában az volt a legkisebb csapás a hazaiaknak, hogy a Newcastle UEFA-kupa-visszavágón 1-0-ra legyőzte a NAC csapatát, hiszen az első meccs 5-0-s eredménye után aligha reménykedhettek a hollandok a továbbjutásban. Sokkal nagyobb baj, hogy Babos Gábornak, a Breda 28 éves, magyar válogatott kapusának eltört a jobb karja, s legalább hathetes kényszerpihenő vár honfitársunkra.

Babos a 35. percben ütközött Titus Bramble-lel, a vendégek játékosával, s az összecsapásban az angol sípcsontja olyan szerencsétlenül találta el a kapus jobb alkarját, hogy az eltörött. "Nagy csapás Gábor sérülése, láttam a röntgenfelvételt, s nem kell hozzá orvosi végzettség, hogy megállapítsam a törést. Azt mondták, ilyen esetekben hat hét a felépülés időtartama" - mondta Ton Lokhoff, a Breda edzője.

Babossal tovább bővült a bredai sérültek listája: Fehér Csaba, Mark Schenning, Anour Diba és Pető Tamás mellé csatlakozott a magyar kapus. A csapat a holland élvonalban a 14. helyen áll, két pontra a kiesőzónától, habár az is igaz, hogy a NAC az egyetlen gárda, amely ebben az évadban le tudta győzni az Ajaxot, méghozzá 4-2-re.

Ch. Gáll András