Vágólapra másolva!
A válogatott meccse és az európai kupamérkőzések után vasárnap a 10. fordulót játsszák a labdarúgó Arany Ászok Ligában: a rangadóra a Hidegkuti Nándor-stadionban kerül sor a címvédő MTK és a trónkövetelő, egypontos hátrányban lévő Debreceni VSC-MegaForce között.

Az Arany Ászok Liga 10. fordulójának összes mérkőzésére vasárnap kerül sor, az összecsapások közül ezúttal a Debrecen Hungária körúti szereplése jelenti a hét vége rangadóját, két kupacsapatunk most egymás ellen mutathatja meg, milyen formában van. A hazaiak nagyon szerény, visszafogott játékkal 0-0-t értek el a Dinamo Zagreb ellen, így búcsúztak az UEFA-kupától. Egervári Sándor vezetőedző csapatában csupán Elek nem léphet pályára, Zavadszky játékára viszont számíthat a szakvezető.

A vendég együttes kiváló formában van, a Varteks ellen kettős sikerrel lépett tovább a nemzetközi porondon, a legutóbbi fordulóban pedig a Fradit ütötte ki hazai környezetben. A csapatnál a lábadozó Vincze Gáborra és a gerincproblémákkal küszködő Mátéra nem számíthat Szentes Lázár, de fájlalja a térdét Bajzát is.

"Nincs idő keseregni a kiesésen, hiszen rendkívül fontos mérkőzés vár ránk. Vendégeinket nyilvánvalóan feldobta a továbbjutásuk, és ez előnyt jelenthet számukra, de természetesen mi is győzni szeretnénk. Vasárnap olyan játékosokat küldök ki a pályára, akik már kiheverték a hétközi kudarcot, s csak a jövővel foglalkoznak" - mondta Egervári Sándor, az MTK mestere az MTI-nek nyilatkozva. Kollégája, Szentes Lázár is győzelmet vár együttesétől: "A lélektani előny mindenképpen nálunk van, mivel az elmúlt hetekben hoztuk a sorsdöntő meccseinket, míg az MTK nem. Felkészülésünk jól sikerült, így csak a három pont begyűjtésével lennék elégedett."

Presztízsrangadó lesz a Győr-Ferencváros meccs is, a két zöld-fehér gárda csatája a '80-as évek óta mindig komoly izgalmakat hoz, főleg Győrött. A hazai együttesben két fiatal, Laki és Priskin sérült, Stark, valamint Jovanovic viszont pályára léphet. A Fradiban kérdéses Tököli és Jovic szereplése. Ha a Fradi meg tudja ismételni koppenhágai játékát, idegenben is ponto(ka)t szerezhet.

Az Újpest Békéscsabára látogat, ahol izgalmas mérkőzés várható. A két lila-fehér gárda közül a vendégek idén még nem nyertek távol a Megyeri úttól, ami örömhír lehet, hogy Szanyó meggyógyult, így pályára léphet. Erős Károly, Farkas Balázs, Kovács Zoltán és Tamási Zoltán viszont óvatosan kell, hogy futballozzon, egy újabb sárga cédula begyűjtése esetén a következő fordulóban a listavezető MTK ellen ugyanis nem léphetnének pályára. A hazaiak öt meccsből egyszer kaptak csupán ki, egyedül a Debrecen tudott nyerni a Viharsarokban, miközben a Ferencváros és a Videoton is csupán döntetlent ért el. Fehér, Megyesi és Grujic hiányozni fog.

A hazai környezetben még veretlen Videoton a Sopront fogadja, Csank János minden játékosára számíthat, egyedül Turi kapus bajlódik kisebb megfázással, míg a hét közepén Vochin és Medved csak futóedzést végzett. A Sopronnál a szerda esti tréningen egy rossz mozdulatot követően térdsérülést szenvedett Tóth Mihály.

A Siófok az eltiltott Juhász Tamás nélkül várja a Zalaegerszeget, de Sipeki, Györök és Hegedűs sem egészséges teljesen. A ZTE a legutóbbi fordulóban megszerezte első győzelmét, lehet, ez a siker lökést ad a Mihalecz-fiúknak. A Lombard FC Haladás kispadján a Pécs ellen debütál Bozsik Péter.