Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Liga elfogadta a Matáv FC Sopron beadványát, s így a rossz időjárási viszonyok miatt elmarad a klub Békéscsaba elleni hazai bajnoki mérkőzése. A meccsre szombaton 16 órakor került volna sor. A 11. AÁL-forduló többi randevúját vélhetően megtartják, így az Újpest-MTK rangadót is.

Péntek reggelre 25-30 cm hó hullott Sopronra. Göbl Gábor, a hazai klub ügyvezetője értesítette az irreális körülményekről, s a pálya használhatatlanságáról Szieben Lászlót, az MLL igazgatóját, ezután döntöttek a halasztás mellett. Az új időpontot a két csapat egyeztetése után jelölik ki.

Az Arany Ászok Liga szombati, 11. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel várt találkozójára Újpesten kerül sor, ahol a címvédő MTK vendégeskedik majd. A rangadó előtt a hazaiak ünnepélyes ceremónia közepette a klub egykori csatáráról, Szusza Ferencről nevezik el a Megyeri úti stadiont, így várhatóan különösen nagy lesz a bizonyítási vágy a lila-fehér futballistákban.

A újpesti egyesület vezetői azt szeretnék, ha minél többen lennének jelen a mérkőzésen, ezért nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg az összecsapást. "A felkészülésünket jelentősen hátráltatta az a támadássorozat, amely az elmúlt héten kezdődött a klub rossz anyagi helyzetével kapcsolatban. Döntő lehet, hogy játékosaim mennyire tudják függetleníteni magukat ettől, de egy biztos: a vezetőkben töretlen a bizalmuk. További nehézséget jelent, hogy a keretből többen is sérüléssel bajlódnak és egyelőre nem tudom, ki vállalja közülük a játékot, ráadásul a csapatkapitány Kovács Zoltánra sem számíthatok három sárga lapja miatt" - mondta Mezey György, az Újpest FC szakmai igazgatója.

Az ellenféllel kapcsolatban megjegyezte: az MTK a legkiegyensúlyozottabban szereplő magyar együttes, így nem lesz könnyű dolguk, de a Szusza előtti tisztelet miatt óriási a bizonyítási vágy futballistáiban.

A kék-fehérek örömmel emlékezhetnek a két gárda legutóbbi újpesti összecsapására, mert az 1-0-s győzelem - s a Ferencváros gólnélküli döntetlenje a Debrecen ellen - bajnoki címet ért. Az első Újpest-MTK találkozóra csaknem száz éve, 1905. április 2-án került sor, akkor a kék-fehérek győztek (hazai pályán) 2-1-re. Azóta 185-ször találkoztak a csapatok: 71 Újpest-győzelem és 45 döntetlen mellett 69 MTK-siker született, a gólkülönbség: 317-326. A Megyeri úton 75 mérkőzésen 29 Újpest-győzelem és 20 döntetlen mellett 26 MTK-diadal volt, a gólkülönbség: 145-132.

A 11. forduló programja:
október 25., szombat:
Ferencvárosi TC - Lombard FC Haladás, 16 óra, v.: Sápi
Pécsi MFC - Balaton FC, 16, Saskőy
Zalaegerszegi TE - Videoton FCF, 16, Szarka
DVSC-MegaForce - ETO FC Győr, 16, Makai
Újpest FC - MTK FC, 18, Szabó (ATV)