Vágólapra másolva!
A szombati, Balaton elleni összecsapás előtt újra felszínre került a ferencvárosi fanatikusok és a vezetők közötti ellentét, amelynek jeleként péntek éjjel néhány elégedetlen besétált a stadionba, majd a Nagyvárad tér felőli szektornál olajfestékkel  "Szeiler takarodj" feliratot pingált a székekre. A Pécsi MFC-Videoton FCF mérkőzés előtt, közben és után történtek miatt a rendőrség hét szurkolót állított elő.

A drukkerek közül négy PMFC-, három pedig Videoton-szimpatizáns volt. Kihallgatásuk után valamennyüket elengedték, ellenük rendzavarás miatt indult eljárás. A két szurkolótábor már a találkozót megelőzően összetűzésbe került az újmecsekaljai stadiont övező utcán.

Az Üllői úti pályamunkások szombat reggel fedezték fel a Szeiler József távozását követelő feliratot, ám mivel nem tudták azt eltüntetni onnan, jobb híján a székeket szedték fel a helyükről. Ám nem csupán ezért volt foghíjas a lelátó, hanem mert ezúttal is mindössze ötezer néző választotta programjául a Fradi fellépését, a látottak alapján azonban ők is megbánták mindezt.

A fegyelmezetten védekező Balaton FC ellen ugyanis a zöldek gondolattalan labdázással, reménytelen gyömöszöléssel múlatták az időt, vagyis a vendégek abszolút megérdemelten távoztak győztesen a valaha oly félelmetes arénából, amelyben a két csapat legutóbbi hat találkozójából négyet a balatoniak nyertek.

A lefújást követően a két szakvezető röviden értékelte a 90 percet.

Garami József (FTC): "Játékosaink igyekeztek, próbálták áttörni a siófoki védelmet, ám ezen az estén semmi sem sikerült. A végén talán az segített volna, ha akad a keretünkben néhány átlagon felül fejelő játékos, de ilyen futballistával jelenleg nem rendelkezünk. A balatoniak remekül megszervezték a védelmüket, gratulálok a sikerükhöz."

Csertői Aurél (Balaton FC): "Támadásban nem tehettünk többet, hiszen a Fradi beszorított bennünket. Igaz, erre számítottunk is. Védekezésünk viszont remekül működött, sőt, talán hibátlanul, s végül ez hozta meg megérdemelt győzelmünket."

Bánki József