Vágólapra másolva!
A ferencvárosi szurkolók sem fogták fel jó ideig, hogy kedvenceik megnyerték a fehérvári bajnokit, hiszen az első félidőben egyértelműen jobb volt a Videoton, s egészen a hajráig tartotta is egygólos előnyét. A 84. percben aztán Kóczián öngóljánál a kapus támadását, majd Tököli találatánál leshelyzetet reklamáltak hevesen a hazaiak, s még a lefújást követően is ezen eseményeken vitáztak az érintettek, no meg a szurkolók is. Garami József, a vendégek mestere mindenesetre örül a három pontnak, míg Csank János bosszús, mert szerinte szabálytalan gólokkal nyert a Fradi.

Egy biztos, a második gólnál biztosan csak a visszajátszás tehetne igazságot, jóllehet Lipcsei elismerte, amikor rávezette a labdát Tudor kapusra, a szeme sarkából látta, hogy érkezik Tököli, és előre passzal hozta elronthatatlan ziccerbe társát. Az első félidőben a Dvéri Zsolt által remekül mozgatott Videoton tehát pont nélkül maradt, míg a szünet után nagyon feljavult Ferencváros, ha szerencsével is, de megszakította a fehérváriak hazai veretlenségi szériáját.

A mérkőzés után a két edző természetesen eltérően vélekedett a 90 percről. Csank János, a hazaiak szakvezetője csalódott: "A szokásos nagy csatát hozta a meccs, amelyen az első félidőben taktikailag jól teljesítettek a játékosaink, megérdemelten szereztünk vezetést. Szünet után rosszul kezdtünk, s Szabó Tibort is azért cseréltem le, mert sok labdát eladott, a támadásokban sem hatékonyan vett részt, ráadásul nem tudta kontrollálni az akkor már kevesebbet védekező Lipcseit. Szerintem a Fradi mindkét gólja szabálytalan volt. Az elsőnél szabálytalankodtak a kapusunkkal, a másodiknál pedig meg sem fordult a fejemben, hogy az egyedül kapura törő Lipcsei előre passzolja a labdát, s még örültem is, amikor ezt tette, ám hiába, mivel megadták a gólt, noha szerintem - és mások szerint is - azt les előzte meg. Persze mindez nem von le semmit a Ferencváros sikerének értékéből, s a zöld-fehérek ezzel a győzelemmel nagyot léptek előre, hiszen az elkövetkezendő időben nem biztos, hogy bármelyik csapat meg tudja állítani Lipcseiéket."

Garami József, a ferencvárosiak szakmai igazgatója örül a győzelemnek: "Jól kezdtünk, hiszen az első húsz percben akadtak lehetőségeink, ám a hibás döntések miatt nem sikerült vezetést szereznünk. Ezután viszont a Videoton fölénk kerekedett, és az első félidőben jobban játszott, mint mi. Ugyanakkor a második félidőben nagyszerűen futballoztunk, s ha nehezen is jött össze az egyenlítés, majd a második találat, úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet. Annyit még szeretnék hozzátenni, hogy szerintem nagyon jó meccset láthatott a szép számú szurkolósereg."

Bánki József