Vágólapra másolva!
Az év utolsó mérkőzésére készül a magyar felnőtt és az U21-es labdarúgó-válogatott, mindkét együttes Észtországgal találkozik. Az összecsapás egyben Gellei Imre szövetségi kapitány búcsúját is jelenti, hiszen a szakembernek december 31-én lejár a szerződése, ám ettől függetlenül a barátságos találkozón az edző és játékosai egyaránt szeretnének győzelemmel elköszönni egymástól és a szurkolóktól az idei esztendőben. Az U21-es válogatott edzője, Róth Antal is a szép búcsúban reménykedik, minthogy együttesének tagjai kiöregednek a korosztályból.

Az A válogatott szerdán 17 órakor az Üllői úton fogadja Észtország együttesét. Gellei Imre, az A válogatott szövetségi kapitánya hétfőn megköszönte a hivatalba lépése óta tapasztalt segítséget mindenkinek, még a kritikusoknak is. A szakember megismételte, amit az [origo]-nak már jelzett: szurkol a utódjának, hogy képes legyen megvalósítani az elképzeléseit. Az már biztos, hogy az észtek elleni lesz Gellei búcsúfellépése kapitányként, jóllehet az MLSZ elnöksége dönt majd ez ügyben, miután meghallgatta a tréner beszámolóját.

A szakvezető rövid összegzésében kiemelte: úgy érzi, idővel sikerült reményteljes csapatot kialakítania, ám hiába érezte biztatónak a svédországi és a lengyelországi pontszerzést, mindkét riválistól Budapesten kikapott a magyar együttes, ugyanakkor a kapitány szerint a kulcsmeccs a lettországi volt. Mint mondta, Rigában kockáztatni kellett, amiért elvállalja a felelősséget, sajnos az a vereség sokba került. Gellei ezt követően hozzátette: az élet megy tovább, s mint azt kapitányi székfoglalójának idején kijelentette, az eredményeinknek megfelelően szerénynek kell lenni, s ehhez most is tartja magát, azaz hiba lenne lebecsülni az észt válogatottat.

"Mindez már csak azért sem lenne helyes, mert az észtek a csoportjukban ugyan a negyedik helyen végeztek, ám a bolgárok, a horvátok és a belgák ellen összesen hat gólt kaptak, ami figyelemre méltó védekezést sejtet" - mondta. A szakvezető sajnálja a sok sérültet, de biztos abban, hogy a játékosok az utolsó mérkőzésen mindent elkövetnek a győzelemért, már csak a kitartó publikum miatt is.

Az [origo] kérdésére, miszerint meglepődne-e, ha néhány jelenleg sérült labdarúgó a hét végi bajnokira felépülne, a kapitány így válaszolt: "Nem lepődnék meg, de biztos vagyok abban, hogy minden futballista számára boldogság és megtiszteltetés a címeres mez viselete."

Gellei Imre nem volt hajlandó személyekre kitérni, de a sportágban nyílt titok, hogy az MTK kérte a kapitányt, hogy Füzi Ákos és Juhász Roland szerepeltetésétől sérülésük miatt ezúttal tekintsen el. Feltehetően főként Juhász Roland kesereg, hiszen az észtek ellen debütálhatott volna az A válogatottban, mindenesetre mindenki kíváncsian várja, hogy a kék-fehérek jelenleg maródi labdarúgói a Ferencváros elleni szombati rangadóig felépülnek-e. Persze azért az említett zöld-fehérek is gondolnak már a bajnoki derbire, hiszen Garami József, az FTC szakmai igazgatójának kérésére Dragóner Attila, Gera Zoltán és Lipcsei Péter egy félidőt játszik csak Észtország ellen.