Vágólapra másolva!
457 néző előtt az Üllői úton 1-0-s vereséget szenvedett Észtországtól a magyar labdarúgó-válogatott. A barátságos mérkőzésen Gellei Imre szövetségi kapitány utoljára irányította a nemzeti csapatot.

Barátságos mérkőzés:
Magyarország - Észtország 0-1 (0-0)
Üllői út, 457 néző
vezette: Sedivy (cseh)
Magyarország: Király (Végh, 46.) - Korolovszky, Dragóner, Pető Z., Bodor (Hercegfalvi, 85.) - Simek (Pest K., 68.), Lendvai (Farkas B., 46.), Lisztes (Németh Norbert, 62.), Lipcsei (Miriuta, 46.) - Szabics, Gera (Kovács Z., 44.)
Észtország: Poom - Allas, Stepanov, Piiroja, Klavan - Kristal, Reim (Haavistu, 76.), Viikmäe - Oper (Rooba 65.), Zelinski, Lindpere
sárga lap: Dragóner (45+2), Korolovszky (62.), illetve Haavistu (90.)
gól: Rooba (86.)

Nagyon csekély érdeklődés mellett, mindössze pár száz néző előtt kezdődik el a mérkőzés. A hatodik percben újabb kellemetlen meglepetés: csak Király Gábor bravúrjának köszönhetően nem kerülünk máris hátrányba. Aztán megint a vendégek kezdeményeznek, és bár Lindpere távoli fejese nem jelent igazi veszélyt, az észtek legalább eljutnak a kapuig.

A 19. percben végre helyzetbe kerül a Gellei-csapat: Lipcsei-Lisztes-Szabics összjáték után az év legjobb magyar futballistájának választott csatárt állítja meg lesen a játékvezető.

A 25. percben Lisztesnek támad lövőkedve, de 18 méterről a kapu közepét találja el, így Poom biztos kézzel hárít. Öt perc múlva Szabics villan, Pető Zoltán átadása után 16 méterről célozza meg a jobb alsó sarkot, amelyet csak centikkel téveszt el. Aztán Gera lő, majd megint Szabics fejel az észt kapura, érik a magyar gól. A babérokat Lendvai arathatná le a 38. percben, de hat méterről jócskán a kapu mellé bombáz.

A félidő utolsó perceiben a megsérült Gera helyett pályára lép Kovács Zoltán, Dragóner sárga lapot kap, a partjelző pedig szerencsénkre les címén megállítja a ziccerben kilépő Opert.

A szünetben hármat is cserél Gellei Imre, Lendvait Farkas Balázs, Lipcseit Miriuta, Királyt Végh váltja a pályán. A vérfrissítés jót tesz a magyar csapatnak, előbb Lisztes a tizenhatosról, aztán Korolovszky a kapu előteréből próbálkozik, de Poom mindkét esetben védeni tud. A kihagyott helyzetek Oper képében bosszulhatnák meg magukat, ő azonban 4 méterről a holdat veszi célba.

Ettől a helyzettől úgy megijedünk, hogy percekig beszorolunk a kapunk elé, még egy Végh-bravúrra is szükség van kapott gól elkerülésére. A huzamos bekkelés már a szurkolóknak is sok, elégedetlenségét a észtek buzdításával fejezi ki a publikum.

Közben Németh Norbert és Pest Krisztián is bemutatkozik a válogatottban, Miriuta pedig nem szerez vezetést, noha megtehetné. Az idő múlásával egyenletesen zuhan a játék színvonala, Gellei Imre a szintén debütáló Hercegfalvi bevetésével próbál változtatni a dolgok és a mérkőzés állásán.

A 86. percben vezetést szereznek az észtek, Rooba 12 méterről bombáz a bal felső sarokba. "Szép volt fiúk" - zengenek a nézők, majd kifütyülik a bírót, amikor Rooba buktatása után tizenegyes helyett sárga lapot ad az észt gólszerzőnek.

Az évzárón - amely Gellei Imre szövetségi kapitány búcsúmeccse volt - az elmúlt évek egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta a magyar csapat, így megérdemelten szenvedett vereséget.

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: "Figyelembe véve az utóbbi mérkőzések eredménytelenségét, sok sikert kívánok az utódomnak. A vereséget elsősorban saját magunknak köszönhetjük, mivel folyamatosan siettettük a játékot, idegesen és kapkodva futballoztunk. Az irányításommal ilyen gyenge teljesítményt még egyszer sem nyújtott a válogatott, és erre még a sok sérült, valamint öt újonc szerepeltetése sem lehet mentség."

Arno Pijpers, az észt labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: "Az első félidőben a magyarok játszottak kezdeményezőbben, de megtaláltuk a gyenge pontjaikat, a folytatásban pedig már mi irányítottunk. Ennek ellenére a vendéglátóink is nyerhetett volna."