Vágólapra másolva!
Az MLSZ pénteki elnökségi ülésén mindössze egy ellenszavazattal elfogadták Gellei Imre szövetségi kapitány beszámolóját, mint ahogy a grémium tagjai tudomásul vették a kapitány lemondását is. A szakember december elsejei hatállyal mond búcsút tisztségének, a szövetségi meghallgatásról és érzéseiről pedig a következőket nyilatkozta az [origo]-nak, miközben kislányával éppen lakhelye, Keszthely felé autózott.

"Nagy többséggel, csupán egy ellenszavazattal elfogadták a beszámolómat" - kezdte Gellei Imre, a leköszönő kapitány. "Úgy érzem, reális képet adtam a válogatott elmúlt két évéről, az elnökség tagjai méltatták, hogy legalább az utolsó csoportmérkőzésig esélyünk volt a pótselejtezőre, igaz, az eredménytelenség végül őket is elszomorította. Kijelenthetem, ütőképes csapat alapjait sikerült leraknom, amire, remélem, utódom is támaszkodhat, persze nyilván új játékosok is bizalmat kapnak majd a válogatottnál. Az elnökség tagjai elismerték, végig tisztességes eszközökkel dolgoztunk, a válogatási módszereinkkel sem vitatkoztak, így aztán tiszta lelkiismerettel távozom. Döntésemet egyébként már a lengyelek elleni hazai vereség után meghoztam, ám mindenképpen tartoztam azzal az MLSZ elnökségének, hogy hivatalos formában a grémium tagjai előtt jelentsem ezt be, ezáltal az új kapitány reagáljon a december 6-án esedékes németországi vb-selejtezők sorsolására. A jövőben más pozícióban szeretném szolgálni ezt a szép játékot, a magyar futball felvirágoztatása ugyanis továbbra is közös felelősségünk."

A kapitánnyal párhuzamosan beadta lemondását Szöllősi György, az MLSZ sajtófőnöke is, aki három éven keresztül közmegelégedésre látta el feladatát. Az újságíró távozását a hatékony kommunikáció feltételeinek a hiányával indokolta.

Az U21-es válogatottat szövetségi edzőként irányító Róth Antal szerződése szintén lejár december 31-én, s beszámolóját egy ellenszavazattal fogadta el a szövetség vezérkara. Az elnökség tagjai a jövőre vonatkozó terveket egyetértésükkel tudomásul vették, ez azt jelenti, hogy valószínűleg meghosszabbítják a szakmai stáb kontraktusát.

Bánki József