Vágólapra másolva!
Az átlagosnál nagyobb iramú, izgalmas mérkőzést játszott szombat este az MTK ősi riválisa, a Ferencváros ellen, s a derbi végén a két edző, Egervári Sándor és Garami József megegyezett abban, igazságos döntetlen (1-1) született.

Az örökrangadó szép pillanatai közé tartozott, hogy a kezdőrúgást elvégző, 75. születésnapját ünneplő egykori klasszis csatárt, Sándor Károlyt nem csupán az MTK, hanem az FTC hívei is vastapssal köszöntötték. Az egykori bohém és szélvészgyors szélső ünnepi passza után aztán a vendégek kezdtek jobban, a 20. percben mégis a kék-fehér lufik szálltak a magasba, amikor is Pusztai lövése mellé ment volna, ám Dragóner olyan szerencsétlenül tette bele a lábát a labda útjába, hogy az a bal felső sarokba vágódott.

Szünet után Garami József, az FTC szakmai igazgatója remekül cserélt, Sasu ugyanis színt vitt a zöldek támadásaiba, egyenlíteni mégis a végig remekül futballozó - mellesleg korábban balszerencsés öngólt vétett - Dragóner fejesével sikerült. A Fradi a második félidőben nyerhetett volna, igaz, a vereség is benne volt a pakliban, hiszen ha Szűcs Lajos a hajrában másodpercek alatt kétszer nem véd bravúrosan, a vendégek "pontatlanul" mehettek volna haza két villamosmegállónyira lévő otthonukba.

A két szakvezető szerint igazságos eredmény született. Garami József, a vendégek szakmai igazgatója így értékelt: "Kifejezetten jól kezdtünk, majd az MTK egy számunkra meglehetősen balszerencsés góllal vezetést szerzett, ezután nem találtuk a ritmust. Szünet után, főként az egyenlítés után a győzelmet is megszerezhettük volna, bevallom, erősen bíztam is ebben, ám a végén Szűcs Lajos bravúrjaira volt szükség a döntetlen megtartásához, így azt kell mondanom, reális eredmény született."

Egervári Sándor, az MTK vezetőedzője, aki eséllyel pályázik a szövetségi kapitányi posztra is, ekképp nyilatkozott a mérkőzésről: "Az első félidő óvatos játéka után alaposan felpörögtek az események. Dragóner remek fejesgólja a lehető legrosszabbkor jött számunkra, mivel ebben az időszakban egyre magabiztosabban futballoztunk. Az egyenlítés után fölénybe került a Fradi, a hajrá viszont ismét a miénk volt, ám Szűcs Lajos válogatott szintű bravúrjai miatt nem sikerült megszereznünk a győzelmet, amire óriási szükségünk lett volna. Úgy érzem, mindkét csapat megnyerhette volna az örökrangadót, a látottak alapján azonban jó iramú mérkőzésen igazságosnak mondható a döntetlen."

Bánki József