Vágólapra másolva!
Ferencvárosi sikert hozott az Arany Ászok Liga őszi záró fordulójának szombati rangadója: a Fradi hazai pályán jobbnak bizonyult az Újpestnél. A Pécs a Sopront verte, a Haladás-Békéscsaba, és a Győr-MTK meccs döntetlenre végződött.

Arany Ászok Liga, 16. forduló:
Ferencváros - Újpest FC 2-1 (1-1)
Üllői út, 10 ezer néző
vezette.: Dubraviczky
Ferencváros: Szűcs - Bognár, Vukmir, Zováth - Kriston, Lipcsei (Szkukalek, 74.), Kapic, Kiss - Gera (Penksa, 91.), Tököli (Sasu, 74.), Leandro
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási (Nagy G., a szünetben), Juhár, Vanczák - Simek, Erős (Polonkai, 62.), Farkas, Rósa H. (Rajczi, 74.) - Tokody, Kovács Z.
gól: Tököli (7.), Gera (57.), illetve Simek (21.)
sárga lap: Kriston (19.), Kapic (38.), Tököli (45.), illetve Kovács Z. (19.), Rósa H. (59.), Szélesi (82.)

7. perc: Kriston jobb oldali beadása a hosszú saroknál Tökölihez került, aki egy lövőcsel után 9 m-ről próbálkozott, a labda Szélesi lábán megpattant, s a kissé kint álló Vlaszák fölött a kapuba hullott (1-0).

21. perc: Tokody a bal oldalon elfutott, középre passzolt, Kovács ügyesen elengedte a labdát, s az üresen érkező Simek 12 m-ről belsővel a kapuba lőtt (1-1).

29. perc: Tokody három csele után a labda Simek elé került, aki 20 m-ről irtózatos erővel a bal kapufát találta el, Szűcs mozdulni sem tudott a váratlan próbálkozásra.

37. perc: A 16-os előtt eleső Gera testéről Tökölihez került a labda, a csatár az ötösig vezette azt, majd ballal nagy erővel az elvetődő Vlaszákba bombázott.

42. perc: A szöglethez készülődő Lipcseit az újpesti drukkerek kockacukrokkal megdobálták, az egyiket a középpályás visszahajította. Dubraviczky figyelmeztette a játékost, erre a lelátó több részén "megindultak" a hazai fanatikusok, de nagyobb botrány nem történt.

45. perc: Egy baloldali szabadrúgás után Tököli 7 m-es fejesét Vlaszák a gólvonal közeléből ütötte ki, a hazaiak gólt reklamáltak, s megrohamozták a játékvezető-asszisztenst, de eredmény nélkül.

46. perc: Tököli ugrott ki az újpesti védők közül, 16 m-es lövését Vlaszák lábbal védte.

57. perc: Bal oldali beadás után Gera 14 m-ről félfordulatból gyönyörű gólt lőtt a bal sarokba (2-1).

73. perc: Gera 18 m-es lövése ugyan mellé ment volna, de a berobbanó Leandro még belepiszkált, így Vlaszák csak bravúrral tudott szögletre menteni.

A találkozó elején váratlanul és szerencsés körülmények között jutott előnyhöz a Ferencváros, de ez nem törte le az újpestieket. Mezey György együttese a gyors kontrákra építette taktikáját, Tokody többször lefutotta a védőket, egyik beadásából meg is született az egyenlítés. Ezután is jó iramú és változatos volt a paprikás hangulatú összecsapás, de a szünetig már nem változott az eredmény.

A folytatásban inkább a hazaiak akarata érvényesült, míg a vendégek kontrái már kevesebb veszélyt jelentettek, mint korábban. A zöld-fehérek Gera szép találatával ismét előnybe kerültek, s az Újpest ezután sem tudott ritmust váltani, így a színvonal és az iram jelentősen visszaesett.

A Ferencváros jobb második félidei teljesítményének és gólratörőbb játékának köszönhetően megérdemelten nyert.

A találkozó lefújásakor az egyik vendégdrukker átmászott a kerítésen, s így mutogatott a hazai fanatikusok irányába, majd hirtelen leesett. A 3-3,5 méteres zuhanás következtében elveszítette az eszméletét. A helyszínen lévő mentősök ellátták a sérültet, aki az ápolás után saját felelősségére nem akarta, hogy kórházba szállítsák.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy a rangadó előtt öt szurkolót állított elő garázdaság miatt. Három vendégdrukker még Újpesten, míg két hazai fanatikus az Üllői úti stadion előtt jutott erre a sorsa.

A mérkőzést követően az Árpád hídi metrómegállónál a rendőrség újabb 22 szurkolót állított elő. A megvadult drukkerek az Újpest-Központ felé közlekedő metrón jelentős károkat okoztak - ezt jelenleg szakértők vizsgálják -, s emiatt az utasok nagy része félelmében leszállt a szerelvényről.