Vágólapra másolva!
Csank János elsősorban a nyugalmáról, no meg az eredményességéről híres, ám a Videoton jelenlegi vezetőedzője nem tagadta, a bajnokság hajrájában öt meccsen megszerzett egy pont az ő érzelmeit is felkorbácsolta. Elmondta azonban, nem csalódott a csapatban, s reméli, tavasszal újra az alapszakasz első körében megismert Vidit láthatják a fehérvári szurkolók.

- Az alapszakasz első körében ragyogóan szerepeltek, akár az élre is kerülhettek volna, a 12. fordulótól kezdve azonban alaposan visszaestek. Mi volt ennek az oka?
- Való igaz, az utolsó öt mérkőzésünkön mindössze egy pontot szereztünk, ami nagyon vékony. Sajnos ebben az időszakban anyagi gondok is jelentkeztek a klubnál, ráadásul elég sok a légiós a csapatban, márpedig ők nehezebben kezelik ezeket a problémákat, mint a magyar játékosok.

- Akkor netán a hozzáállással lehetett a gond?
- Nem, arra sem foghatom a kudarcokat. Ugyanakkor tény, a tizenhárom meccsen remeklő kapusunkon a végén pontok mentek el, viszont ugyanakkora problémánk volt, hogy elöl vészes gólszegénységben szenvedtünk. A Fradi-meccs után, amelyen egyébként szabálytalan gólokkal szenvedtünk vereséget, megzavarodtunk, ehhez járultak a már említett anyagi gondok.

- Említette a góltalanságot, ami leginkább talán az egykori román gólkirály, Savu eredménytelenségének tudható be...
- Valóban nem jött össze neki ez az ősz, amiben szerepe lehetett annak is, hogy az első fordulóban a Pécs ellen kihagyott egy tizenegyest - ez később egyértelműen visszavetette őt. Remélem, tavasszal a góljaival bebizonyítja, hogy nem felejtett el futballozni.

- A csapat összességében csalódást okozott önnek?
- Nem, semmiképpen sem. Játékban és mentalitásban is mindent megtettek a srácok a sikerért, viszont tény, az utolsó öt forduló eredménytelensége nagyon idegesít engem is. Bízom abban, hogy tavasszal rendeződnek a gondok a klubon belül, és az október végéig látott Videoton lép pályára a folytatásban.

Bánki József