Vágólapra másolva!
Vészes gólszegénységben szenvedett a Haladás együttese ősszel, nem véletlenül áll a tabella második felében, mindössze két ponttal megelőzve a kieső pozícióban lévő Békéscsabát. A vasiak vezetőedzője, Bozsik Péter szerint télen mindenképpen meg kell erősíteni az együttes keretét.

- Lehet vesszőfutásnak nevezni a csapat életében az elmúlt időszakot?
- Nem akarom negatívan minősíteni a az elmúlt hetek történéseit, inkább előre kell néznünk. Amióta átvettem a csapatot, igyekeztem tájékozódni a játékosállományt és a körülményeket illetően.

- Mire jutott?
- Amit feladatként is kaptam, s jelenleg úgy vélem, a keret összetételén szükséges változtatni. Vagyis az igazi munka csak most következik. Mivel a jelenlegi gárda két csapat fúziójából jött létre, nem mindig voltak koncepcionálisak az igazolások, tavaszra pedig a mostani huszonnégy fős keretet húszasra szűkítjük. Ám nem csak mennyiségi, hanem minőségi változásokra is szükség lesz, persze mindez pénzkérdés egyben.

- Hazai vagy külföldi labdarúgókat szeretnének szerződtetni?
- Ez még nem dőlt el, ám mivel a szabaddá vált hazai futballisták ára meglehetősen magas, megeshet, hogy külföldön nézünk körül. A légiósokkal azonban csak rövid távon számolnánk, nekik kellene áthidalni azt az időszakot, amíg a tehetséges fiatalok beérnek.

- Ennyire jó az utánpótlás a Haladásnál?
- Örömünkre igen. A jelenlegi ifjúsági csapatban három-négy remek futballista található, s további négy tehetség, ám említettek számára két év szükséges a csapatba kerüléshez. Viszont legalább van futballjövőkép Szombathelyen, igaz, addig eredményeket is kellene produkálni.

Bánki József