Vágólapra másolva!
Különösen újoncként nagyszerűnek minősíthető a PMFC ötödik helye az őszi idény zárásakor. Persze, a pécsi együttesnél igazán akkor örvendenének, ha az alapszakasz végén sikerülne az első hat helyezett közé befurakodni, amit Nagy Tamás vezetőedző bravúrnak tartana. Az újpesti csapatkapitány, Tamási Zoltán az őszi 8. hely ellenére látja csapata erényeit.

- Emlékszem, a bajnokság előtt a mobiltelefonjába beírta, PMFC: 5-8 hely, így a jelenlegi ötödik hely remek szereplésnek tekinthető. Egyetért ezzel?
- Abszolút mértékben. Amit magunk közt, az öltözőben megfogalmaztunk, azt a célt jelenleg elértük, sőt, túlteljesítettük. Persze ehhez az eredményhez kellettek más csapatok botlásai is. Ugyanakkor visszaigazolódott, hogy reálisan mértük fel a lehetőségeinket, amiben benne van a felsőházi tagság, de az is, hogy az alapszakasz végén nem kerülünk az első hatba.

- Utóbbi esetben nagyon elkeseredne?
- Nem mondanám, hiszen a játékosállományunkat tekintve, bravúrnak tartanám az első hatba kerülést, ami persze nem elérhetetlen az elkövetkezendő hat forduló során.

- Gondoltak erősítésre?
- Igen, már csak azért is, mert Kaha Sketiani visszatért hazájába, Grúziába, míg a szerbiai Nikola Jokisictől is elköszöntünk, de terveink szerint további két labdarúgó is kikerül a keretből, helyükre mindenképpen szeretnénk igazolni. Lehetőség szerint a védelembe két játékost, a középpályára és a csatársorba egy-egy futballistát szerződtetnénk.

- A klub gazdasági hátterével elégedettek lehetnek?
- Mindenképpen, hiszen amit a vezetők ígértek, azt precízen be is tartották. Jóllehet Pécsett nincsenek magas összegű fizetések és prémiumok, ám amit az elöljárók vállaltak, azt teljesítették. Márpedig a csapat szempontjából ez nélkülözhetetlen a nyugodt munkához.

Bánki József

Nagy Tamás: Nincs pánik Pécsett/sport/magyarfoci/20031113nagy.html