Vágólapra másolva!
Nem túlzás, az Üllői úton óriási szeretettel fogadták Pintér Attilát. A Ferencváros új vezetőedzőjét régi ismerősként üdvözölték a székházban, elvégre 1984-től, 18 éves korától hat éven át futballozott a zöldeknél, s máig szíve csücske a patinás klub. Nem véletlen, hogy tréneri pályafutása kezdetén kijelentette: álma, hogy egyszer a Fradi kispadjáról dirigálhassa szeretett együttesét. A Sopronban Pintért váltó Dajka László célja új klubjánál a felsőházba kerülés.

- Gondolta volna, hogy ilyen gyorsan megvalósul az álma az Üllői úti edzőséget illetően? - kérdeztük Pintér Attilát.
- Nem tagadtam sohasem, hogy mindenképpen szeretnék majd a Fradi edzőjeként tevékenykedni, ám magam sem gondoltam arra, miszerint ilyen hamar megvalósul mindez.

- Miként fogadták a klubnál?
- Hatalmas szeretettel. Bevallom, elérzékenyültem, amikor régen nem látott ismerős arcok jöttek velem szemben a klubház folyosóján. Olyan alkalmazottakkal találkoztam, akikkel tíz éve nem láttuk egymást, ám annál nagyobb lett a viszontlátás öröme. Aztán összefutottam egykori edzőimmel, Albert Flóriánnal, Rákosi Gyulával és Szűcs Lajossal is, jókat nosztalgiáztunk, a legfontosdabb azonban, hogy a kedves fogadtatás hatalmas erőt ad számomra a jövőbeni munkához. Mondhatnám, hazaérkeztem, és ez felemelő érzés.

- Jelenleg pihenéssel tölti a szabdságát, netán már a felkészülésen járnak a gondolatai?
- Ezek a napok még az ünnep jegyében telnek, persze hamarosan már a munka időszaka jön, s napokon belül egyezettünk az alapozást illetően is.

Bánki József