Vágólapra másolva!
Nem élt december 31-ig opciós jogával a Hertha BSC labdarúgócsapata, s mivel a felkészülés kezdetén Christian Fiedler kapust részesítette előnyben Hans Meyer edző, úgy tűnik, Király Gábor elveszíti stabil helyét a berliniek kezdőcsapatában. A Bild szerint a tréner döntése végleges, a klub honlapján úgy vélik, Király csak akkor maradhat szerződésének nyári lejárta után, ha beleegyezik fizetésének csökkentésébe.

"Repül a mackónadrágos kapus?" címmel érdekes cikket közölt a német Bild szerdai száma. A bulvárújság információi szerint egyáltalán nem biztos, hogy a Hertha BSC új vezetőedzője, Hans Meyer is igényt tart a magyar válogatott kapus szolgálataira. A 61 éves mester a lap szerint feltette a kérdést, melyik sztárt áldozza fel, s a "választás" Királyra esett.

A csapat első tesztmérkőzésén, az Anderlecht ellen ennek megfelelően már Christian Fiedler védett, s nem is rosszul, a német lapok szerint neki köszönhette az együttes, hogy mindössze 2-1-es vereséget szenvedett. A lap szerint a Hertha védői Fiedler mellett és Király ellen foglaltak állást, a magyar kapus ugyanis 33 gólt kapott ősszel (hatot távoli lövésből), 63 százalékosan védett, ezzel a Bundesliga három leggyengébb teljesítményében szerepel. (A Herthánál csak a Freiburg és a Hannover kapott több gólt, 37-37-et.)

A lap gúnyosan megjegyzi, Lothar Matthäus megspórolhat egy utat magának, ha Király miatt utazna Berlinbe a Stuttgart elleni, február 8-i bajnokira...

A Berlin Online külön írásban számol be a Hertha kapusának kálváriájáról. "Még egy ilyen félévet nem szeretnék, nagyon rossz volt, hiszen horrormérleggel zártam" - nyilatkozta Király, aki 1997 júliusa óta 197 Bundesliga-mérkőzésen védett eddig.

Dieter Hoeness, a Hertha menedzsere közölte, a nyáron öt játékosnak jár le a szerződése, Neuendorf, Pinto és Kuszczak mellett a két magyarnak, Dárdai Pálnak és Király Gábornak is. Most nyilvánosságra került, hogy a szerződés opciós része szerint Hoeness december 31-ig újabb két évvel meghosszabbíthatta volna Király kontraktusát, ám nem tette meg.

A Hertha hivatalos honlapja szerint a fő ok a pénzügyi feltételekben keresendő. A jelenlegi állás szerint Király évi 1,1 millió eurót keres, az opció érvénybe lépését követően ez az összeg 1,5 millióra nőne. "A szerződés még a Kirch-birodalom összeomlása előtt született" - magyarázta Hoeness, azaz magyarán, ha Király maradni szeretne, bele kell egyeznie a fizetéscsökkentésbe.

[origo]