Vágólapra másolva!
Mivel Tokody Tibor megegyezett a Bundesliga II-ben az első, azaz, feljutó helyen álló Oberhausen vezetőivel, már csak az Újpest áldása szükségeltetik a válogatott futballista németországi munkavállalásához. Tokody úgy érzi, számára és a lila-fehér klubnak is segítségére lenne a klubváltás.

"Az Oberhausen vezetői a próbajáték után egyértelműen kijelentették, kellek nekik. Ezt követően leültünk tárgyalni és nem is kellett sok idő a megegyezéshez, rábólintottam a németek ajánlatára. Most már csak a két klub megegyezéséra van szükség ahhoz, hogy a Dortmundtól húsz kilométerre fekvő Oberhausenbe költözzek" - mondta Tokody.

"Arrafelé kis klubnak számít az Oberhausen, átlagban nyolcezer néző látogatja a hazai mérkőzéseket, a feltételek azonban kiválóak. Ugyanakkor figyelemreméltó a csapat eddigi remek szereplése, hiszen nem tartozik a tehetős egyesülete közé Németországban. A norvég vezetőedző, Jörn Andersson is nagyon szimpatikus volt számomra, biztosan jól tudnánk együtt dolgozni."

Tokody az újpesti teremtorna-selejtezőn szeretett volna elbúcsúzni a szurkolóktól, ám a szakvezetés nem nevezte az eseményre. "Valóban szerettem volna játszani az AstraZeneca-csarnokban, a pályán szerettem volna elköszönni a lila-fehér drukkerektől. Sajnos nem neveztek a tornára, s magam sem tudok másra gondolni, mint hogy tényleg féltettek a sérüléstől, ami után esetleg meghiúsulhatott volna a szerződés. Ami egyébként most már a két klub megegyezésén múlik. Bízom abban, hogy sikerül Oberhausenben folytatnom a pályafutásomat, ezzel a nehéz anyagi helyzetben lévő Újpesten is segíthetnék."

Tokody Tibor barátja, egyben segítője, Jurácsik Mátyás, az Újpest hajdani futballistája, aki Németországban többek között az Essen és a Wuppertal együttesében is évekig szerepelt, azaz, a Ruhr-vidéki klubokat remekül ismeri, vasárnap egyeztetett Lukács Ferenccel, az Újpest tulajdonosával, hétfőn pedig Gyulay Zsolt a lilák ügyvezető igazgatója tárgyal az Oberhausen vezetőivel, amely után végképp eldőlhet a középpályás sorsa.

Bánki József