Vágólapra másolva!
Illés Béla, a 64-szeres magyar válogatott középpályás hétfőn szerződött egykori csapatába, a Haladásba, kedden pedig már törökországi edzőtáborozásra utazott régi-új együttesével, így nem tudott elköszönni egykori MTK-s csapattársaitól. Elképzelhető, hogy az elmúlt évtized egyik legjobb magyar labdarúgója végképp Szombathelyre költözik.

- Mennyire idegesítette a közel egy hónapos bizonytalanság, hogy hazatér-e, netán még nyárig marad az MTK-nál?
- Kár lenne tagadni, folyamatosan foglalkoztatott mindez. Fél évig még valóban szerettem volna a kék-fehéreknél futballozni, nem csak rajtam múlt, hogy most történt meg a váltás. A Haladás vezetői azonnal szerettek volna leigazolni, az MTK-nál viszont nem ragaszkodtak ahhoz, hogy nyárig kitöltsem a szerződésemet. Igaz, akkor már nem is kaphattak volna értem pénzt, mivel lejár a szerződésem, most azonban talán igen.

- Jelenleg milyen érzések kavarognak önben?
- Nehéz szívvel hagytam ott az MTK-t, elvégre gyönyörű éveket töltöttem a klubnál, úgy érzem, a szurkolók is szerettek, ugyanakkor örömmel tértem vissza Szombathelyre, mert korábban is jeleztem, ha váltok, csakis a Haladásban fejezem be a karrieremet.

- Az MTK-nál mit szóltak, amikor eldőlt a távozása?
- Nem tudom, mivel nem volt időm elköszönni sem a srácoktól, sem Egervári Sándor vezetőedzőtől, ugyanis kedden már elutazunk a Halival Antalyába, edzőtáborba. A kékekkel való találkozásra egyébként nem kell sokat várnom, hiszen az első fordulóban MTK-Haladás meccsre kerül sor a bajnokságban.

- Mire véli, hogy a szép évek ellenére nem ragaszkodtak a játékához az MTK-nál?
- Ilyen a helyzet most a klubnál, a fiatalításra szavaztak.

- A családjával együtt költözik a vasi fővárosba?
- Igen, nélkülük nem is mennék sehová, s bár a szombathelyi lakásomat korábban eladtam, amint visszatérünk Törökországból, keresünk a városban lakhelyet. A szerződésem ugyan másfél évig köt Szombathelyhez, ám nem kizárt, hogy végleg itt maradunk.

Bánki József