Vágólapra másolva!
Nem tudott megegyezni a német Bundesliga éllovasa, a Werder Bremen és a csapat magyar játékosa, Lisztes Krisztián az új szerződés feltételeiben, így - német sajtóértesülések szerint - a középpályás a szezon végén távozik a Weser partjáról.

Lisztes szerződése a nyáron jár le, s a 27 éves magyar játékos jobb anyagi feltételek mellett szerette volna folytatni pályafutását a Werderben, ám Klaus Allofs, a csapat sportigazgatója kijelentette, hogy nem fognak javítani az ajánlaton, s elfogadják a játékos döntését.

Allofsnak ugyancsak döntenie kell egy másik játékos, a horvát Ivan Klasnic szerződéséről, az ő esetében a menedzser még kivár. Klasnicnak állítólag a Hamburg és a Leverkusen tett ajánlatot.

Úgy tűnik, hogy Lisztes egy másik egyesület ajánlatát jobbnak tartja, s Brémában nem zárják ki, hogy a gelsenkircheni Schalkéban folytatja pályafutását. Aílton és Krstajic személyében a gelsenkircheniek a következő szezonra már biztosítottak maguknak két brémai játékost.

A Kicker sportmagazin új számában olyan értesülés látott napvilágot, hogy Lisztest szívesen foglalkoztatná a genovai Sampdoria. A Kicker beszámolója szerint Lisztes helyét valószínűleg a török Ümit Davala foglalja el, aki már aláírt egy 2006-ig szóló szerződést a Werderrel.

A Kickerben Lisztes úgy vélte, hogy tárgyalási pozíciója kedvező, mondván: "tudom, hogy mit érek".