Vágólapra másolva!
A napokban a soproni rendőrség vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek Bognár György, a Matáv-Sopron egykori edzőjének, később ügyvezetőjének az aktáját, amiben a sportvezetőt sikkasztással vádolta meg a soproni klub. Bognár György védőjén, dr. Horváth Gáboron keresztül jelezte: nem tartja megalapozottnak a vádat.

A nyomozás végén a rendőrség kétrendbeli sikkasztás, egyrendbeli magánokirat hamisítás és csalás vádjával adta át az 50-szeres válogatott futballista ügyét az ügyészségnek. A soproni egyesület elöljárói szerint Bognár több mint tízmillió forintos kárt okozott a klubnak, utóbbi azonban másként vélekedik erről. Érdeklődésünkre Bognár György jelezte: nem kíván nyilatkozni, mivel abban maradtak ügyvédjével, dr. Horváth Gáborral, hogy a jogi képviselő értékeli az eseményeket.

Így is lett, megkeresésünkre pedig dr. Horváth Gábor a következőket mondta a Bognár-ügyről: "Túl sokat az ügy jelenlegi szakaszában én sem mondhatok, annyit azonban igen, hogy Bognár György megalapozatlannak tartja a vele szemben megfogalmazott vádat. Álláspontunk szerint ez nem büntetőügy, a klub mégis megtette a feljelentést, a továbbiakban a hatóság feladata a minősítés. Reméljük, hogy kiderül, semmiképpen sem bűncselekmény történt, elvégre az elszámolási kötelezettségét ügyfelem sem vitatja. A soproni klub azonban, úgy tűnik, nem akarja elismerni, hogy Bognár György a megállapodott díjazás fejében milyen szolgálatokat tett az egyesületnek. Bízunk abban, hogy a bíróság előtt ki kell derülnie, hogy ügyfelem megdolgozott a pénzéért."

Kérdésünkre, hogy a Bognár György által korábban említett szóbeli megállapodást esetleg miként lehet bizonyítani, az ügyvéd ezt felelte: "Sajnos ebben a helyzetben, azaz a megromlott bizalmi viszony okán mindezt nehéz bizonyítani, ám ismétlem, hiszünk abban, hogy fehéren-feketén kiderül, nem történt bűncselekmény."

Bánki József