Vágólapra másolva!
Tapsoltak és csodálkoztak a Ferencváros szurkolói a szombati Hajduk Kula elleni edzőmérkőzés során, a szerbiai együttes elleni 4-0-s győzelem során ugyanis Tököli mesterhármasa mellett a második félidőben a sérüléséből lábadozó Aleksandar Jovic mezében Czvitkovics Péter tűnt fel zöld-fehérben. Az MTK-tól januárban elköszönt fiatal futballista elképzelhető, hogy az Üllői úton folytatja pályafutását - döntés a jövő héten születhet.

Amikor Czvitkovics az MTK első januári edzésén bejelentette távozását, egyben feljelentette klubját a tartozás miatt, a hírek arról szóltak, külföldi kérői vannak a fiatal labdarúgónak. Ehhez képest szombaton a Fradinál bukkant fel, a második félidőben pedig pályára is lépett Pintér Attila csapatában. Czvitkovics a zöld-fehéreknél is jobboldali középpályásként szerepelt, mint ahogy legtöbbször az MTK-ban is tette.

"Boldog vagyok, hogy sok szurkoló volt kíváncsi a csapatra, s bár akadtak nagyon szép momentumaink, összességében nem játszottunk jól, vannak még hibáink bőven, ám a felkészülésnek ebben a szakaszában ez belefér" - mondta a Ferencváros szombati teljesítményéről Pintér Attila szakvezető. "Fontos azonban, hogy végre füvön játszhattunk, hiszen a műfű rendkívül megterheli az izületeket, márpedig az időjárás miatt eddig főként ilyen talajon kellett pályára lépnünk. Czvitkovics Péter mozgásán érződött a fizikai lemaradás, jövő héten azonban velünk készül, és újabb edzőmeccsen is megnézem. Az már most látszik, hogy képességei kibontakoztatásában tehermentesíteni kell a védekezésben, esetleges leigazolásáról jövő héten születhet döntés" - tette hozzá a tréner.

Mint kiderült, Czvitkovics ügyében február 17-én ül össze a Liga fegyelmi bizottsága, amelyben a játékos és az MTK közötti szerződésbontást tárgyalják, mivel a tartozások miatt a fiatal középpályás feljelentette a kék-fehér egyesületet. Egyébként Czvitkovicsot a hét közepén Pintér Attila vezetőedző kereste meg telefonon, majd a játékos saját felelősségére boldogan vállalta az edzőmérkőzésen való szereplést.

Bánki József