Vágólapra másolva!
Szinte napra pontosan egy évvel súlyos keresztszalag sérülése után kulcscsonttörést szenvedett Gyepes Gábor, a Ferencváros labdarúgója. A válogatott védő a csütörtöki edzőmérkőzés második félidejében egy ütközés következtében törte el a kulcscsontját, érdeklődésünkre azonban Gyepes az elkeseredés mellett örömmel jelezte, hogy nem kell műteni, s bár egy hónapot mindenképpen ki kell hagynia, egy hét múlva már elkezdhet óvatosan mozogni.

- A ciprusi edzőtáborban, majdnem egy éve érte a súlyos sérülés, amelyből éppen most készült visszatérni - kezdtük faggatni Gyepest.
- Szombaton lesz kereken egy esztendeje, amikor szétszakadtak a térdemben a keresztszalagjaim. Mit mondjak, keserves időszak volt, megesett, hogy nem láttam a reményt sem a visszatérésre. Szerencsére egyre jobb lett a lábam, erre, tessék, itt az újabb balszerencse. Úgy tűnik, februárban el vagyok átkozva.

- A csütörtöki balesetnél újra felvillantak az egy évvel korábbi rémképek?
- Fel bizony, de csak addig voltam totálisan ideges, amíg nem készült el a végső diagnózis. Az orvosok jelezték ugyanis, hogy nem kell műteni, aminek nagyon örültem, annak pedig még inkább, hogy egy hét múlva óvatosan el is kezdhetek mozogni. Igaz, az edzésekbe legjobb esetben is csak egy hónap múlva kapcsolódhatok be, ám már az is nagy szó, hogy nem kerülök műtőasztalra, s nem kell újra több hónapot pihennem. Pénteken már haza is térhetek, s folyamatosan fizikoterápiára kell járnom.

- Egyébként mennyire érezte már, hogy kezd formába lendülni?
- Fura, de éppen a csütörtöki meccsen éreztem leginkább a játékot, amikor jött az ütközés, majd a balszerencsés földre érkezés a jeges talajon. Most már megnyugodtam, s sokat segített a kedélyállapotom javulásában az is, hogy rengetegen hívtak már a játékostársak, a szurkolók, a vezetők részéről is mielőbbi gyógyulást kívánva. Persze az is jót tett a lelkemnek, hogy Lothar Matthäus is kijelentette, amint felépülök s rendszeresen játszom a Fradiban, számít rám a válogatottban. Csak már kerülnének el a sérülések, ez ügyben biztató, hogy lassan vége lesz a februárnak.

Bánki József