Vágólapra másolva!
Gellei Imre személyében gyorsan megtalálta a menesztett Mihalecz István utódját a ZTE labdarúgócsapatának vezetése. Az egerszegi kub elöljárói 2004. június 30-ig kötöttek szerződést a volt szövetségi kapitánnyal, akinek munkáját Elekes József pályaedzőként, Tamás Gyula pedig kapusedzőként segíti.

Teljesen váratlanul érte Mihalecz Istvánt a ZTE elöljáróinak döntése, amiről a szakember a következőket nyilatkozta: "Esetemben is bebizonyosodott, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában, illetve szűkebb környezetében" - kezdte a ZTE hajdani labdarúgója, majd edzője. "Kár lenne tagadnom, nagyon meglepett a döntés, amit a vezetők azzal indokoltak, hogy nem látták kialakulni a kezdőcsapatot, s az edzőmérkőzéseken vereségek is érték a gárdát. Jómagam szakmailag nem tudok egyetérteni mindezzel, hiszen a felfogásom szerint mindenkinek meg akartam adni a lehetőséget a bizonyításra, ráadásul ezáltal tiszta képet kaphattam volna a csapat kialakításához."

"Arról nem is beszélve, hogy még két hetünk maradta a bajnoki rajtig, az edzőmeccsek kudarcaiból pedig azért felesleges komolyabb következtetéseket levonni, mert négy-öt meghatározó labdarúgó is sérüléssel bajlódott, továbbá a felkészülés közepén még nem az edzőmeccsek eredményén van a hangsúly. Különben az őszi szezon végén felajánlottam a vezetőknek, ha mással képzelik a jövőt, váltsanak nyugodtan, ám erre azt felelték, szó sincs róla, velem képzelik el a továbbiakat is. A mostani döntés nem esett jól, ám vagyok már annyira rutinos, hogy már semmin sem lepődöm meg túlzottan a magyar labdarúgásban."

Kérdésünkre, hogy esetleg a következő bajnoki szezon létszámemelése - ami miatt a ZTE is valamivel nyugodtabban futballozhat tavasszal - közrejátszhatott-e a menesztésében Mihalecz István nem akart válaszolni, inkább a klub elnökéhez irányított bennünket. Lang József, a ZTE elnöke viszont lakonikusan csak ennyit mondott az edzőváltásról. "Semmiképpen sem szeretném, ha sárdobálás kezdődne, mindez a klub és a klubért korábban rengeteget tett Mihalecz István érdeke is egyben. Szakmailag tehát nem szeretném kommentálni az edzőváltást."

Mihalecz István utódja Gellei Imre lesz, akivel az egerszegi klub elöljárói 2004. június 30-ig kötöttek szerződést. A volt szövetségi kapitány munkáját Elekes József pályaedzőként, Tamás Gyula pedig kapusedzőként segíti.

A Keszthelyen élő szakvezető egyébként az élvonalban a ZTE-nél kezdte edzői pályafutását, a többek között Soós, Galántai, Péter, Csepregi, Török, Gass nevével fémjelzett gárdával a negyedik helyen végzett, ami a két évvel ezelőtti bajnoki cím megszerezéséig a kék-fehér egyesület legjobb eredményének számított. Gelleitől az osztályozómentes bentmaradást és a Magyar Kupa megnyerését várják a ZTE vezetői.

Bánki József