Vágólapra másolva!
A tervezettnél egy nappal később érkezett haza törökországi edzőtáborozásából a Lombard FC Haladás együttese, s Bozsik Péter vezetőedző megkeresésünkre elmondta, Antalyában szenzációs körülmények között öt edzőmérkőzést játszottak, immáron Illés Bélával a soraikban. A szombathelyiek trénere úgy véli, a csapattal szép tavasz elé nézhetnek.

- A törökországi edzőtábor beváltotta a hozzá fűzött reményeket?
- Maximálisan. Szenzációs körülmények között készülhettünk, például az ellátásra, a pályák minőségére egy rossz szavunk sem lehetett. Öt edzőmérkőzést sikerült lekötnünk, sőt azt mondhatom, a tíznapos alapozás közben az öt meccs még sok is volt, elvégre elsősorban az erőgyűjtésen volt a hangsúly. Persze a felkészülésünk sikerességét úgyis csak a tavaszi bajnoki eredményeink bizonyíthatják igazán.

- Az edzőmérkőzések során sikerült kialakítani a kezdőcsapatát?
- Nagyjából igen, bár sokféle szerkezetben próbáltam játszatni a csapatot, ezért az összeállítás gyakran változott. Így viszont tiszta képet kaphattam az együttes mozgásokról, az elkövetkező egy hétben már a formába hozás időszaka következik.

- Illés Béla milyen benyomást keltett az antalyai fellépéseken?
- Vele emberileg és szakmailag is alaposan megerősödtünk, nem véletlen, hogy a társak pillanatok alatt befogadták. Nála egyelőre inkább az a gond, hogy még szoknia kell a csapatunk inkább futásra alapuló stílusát, mivel Béla az MTK-ban évekig a rövid passzokra épülő játék részese, illetve irányítója volt. Óriási nyereség a jelenléte, szerencsére a többiek is remekül dolgoztak a télen, azaz az őszihez képest lényegesen szebb tavaszt várunk mindannyian.

Bánki József