Vágólapra másolva!
A Debreceni VSC-MegaForce 1-0-s vereséget szenvedett a belga FC Bruges otthonában a labdarúgó UEFA-kupa 3. fordulójának első mérkőzésén.

UEFA-kupa, 3. forduló, első mérkőzés:
FC Bruges - Debreceni VSC-MegaForce 1-0 (1-0)
Jan Breydel-stadion, 20 ezer néző
vezette: Emil Bozinovszkij (macedón)
Bruges: Verlinden - Van der Heyden, Rozehnal, Maertens - Clement, Simons, De Cock, Ceh (Stoica, 85.) - Victor (Gvozdenovic, 79.), Lange, Mendoza (Saeternes, 71.)
Debrecen: Tomic - Bernáth, Éger, Flávio Pim (Balog, 88.), Szatmári (Szekeres, 82.) - Dombi, Kiss Z., Habi, Sándor, Halmosi - Bajzát (Vincze, 58.)
gól: Lange (41.)
sárga lap: Simons (42.), illetve Bernáth (4.), Bajzát (45.)

Az első tizenöt percben látottakkal elégedett lehetett az az 1500 debreceni szurkoló, aki elkísérte Belgiumba a Lokit. A 4. percben Clementnek ugyan volt egy kapura fejelése, de a hófedte talajon összességében szervezetten szűrte a belga támadásokat a Debrecen, és egy-egy próbálkozásból úgy tűnt, a vendéglátók lekontrázása sem reménytelen.

Ezután azonban magasabb fokozatba kapcsoltak a hazaiak, ennek következtében a 20. percben Égernek a gólvonalról kellett kivágnia egy Tomicon már túljutott labdát. Ezzel aegy időre el is lőtte a puskaport a Bruges, Sándorék ellenben egyre bátrabban kezdeményeztek, és bár igazi góéhelyzetig nem jutottak, többször is ígéretesen vezették fel a labdát a belga kapu elé.

A 38. percben került először ziccerbe a Bruges, Mendoza lefordult Bernáthról, de 12 méterről szerencsére nem találta el kaput. Mégsem húztuk ki kapott gól nélkül a félidőt: a 41. percben Victor gyötört be középre egy labdát, Lange pedig a forgolódó védők között kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0.

A szavazás végeredménye

A mérkőzés előtt megkér-deztük olvasóinktól, szerin-tük mire megy a Loki Bruges-ben.
Az eredmény:
1. Aláz a Debrecen, visszavágó formalitás 607 (14,2 %)
2. Nagy csata, döntés a cívisvárosban 2078 (48,8%)
3. Oktatnak a belgák, minden eldől 1577 (37%)



Alaposan felpörögtek az események, de sajnos nemcsak a belga kapu előtt. Előbb Mendoza találta el a kapufát, majd egy szöglet után De Cock fejelt kevéssel a keresztléc fölé.

A 65. percben Dombi iramodott meg a jobbszélen, pontos beadásáról az ötösnél berepülő Kiss csak egy hajszállal maradt le. Pár perccel később megint Dombi kavart, Verlindennek kellett tisztáznia előle.

Jól futballozott tehát a Loki, játékában benne volt az egyenlítés, ehelyett azonban majdnem kétgólos hátrányba került: a 78. percben, Rozehnal az ötösről célozhatta meg Tomic kapuját, ehhez képest a szögletzászlóhoz rúgta a labdát.

A hajrában a hazaiak mindent elkövettek előnyük növelése érdekében, de a Debrecen állta a sarat, így mind az eredményt, mind a látottak alapján bizakodva várhatja a jövő szerdai visszavágót.

[origo]