Vágólapra másolva!
Az Újpest FC rendezte adósságát, csütörtökön átutalt nyolcmillió forintot a Sportfolió Kht.-nek - közölte Gyulay Zsolt ügyvezető igazgató. Gyulay tájékoztatása szerint az állami sportvagyont kezelő Sportfolió Kht. február végéig adott haladékot az Újpest FC-nek a számla kiegyenlítésére.

"Megnyugtatom a klubunkért aggódókat, hogy a felnőtt és ifjúsági labdarúgók továbbra is teljes joggal használhatják a stadiont" - mondta Gyulay a www.ujpestfc.hu-nak.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: érvényes bérleti szerződéssel rendelkeznek a Sportfolió Kht.-vel, és ehhez ragaszkodnak. "A Sportfolió nem kötelezhet bennünket új szerződés kötésére, ezért a jelenlegi feltételek az irányadók" - szögezte le Gyulay.

Gyurcsány Ferenc sportminiszter hétfőn sürgetőnek nevezte a szerződés nélkül használt sportingatlanok helyzetének rendezését, így az öt nagy fővárosi tradicionális egyesület által használtakét is, külön is sorolva, hogy a patinás budapesti klubok közül 2003-ban az FTC és a Vasas 70-70, a Honvéd 65, az MTK 50 milliós veszteséget halmozott fel, míg az UTE-nak - az egyetlen csapatnak, melynek van szerződése, ám amelyet február végén a sporttárca felmond, mivel az Újpest mindmáig nem egyenlítette ki tartozását - csaknem 20 millió forint az adóssága.