Vágólapra másolva!
Pintér Attila, az FTC edzője épp egykori csapata, a Sopron ellen ülhetett először NB I-es bajnokin a zöld-fehérek kispadján, s a szakvezető döntetlennel debütált. Az Arany Ászok Liga 17. fordulójának soproni mérkőzésén Lipcseiék idegenben is többet támadtak, de nem tudták bevenni Hajdu kapuját, s a találkozón végül nem született gól. A Debrecen 2-0-ra nyert a Videoton ellen, Dombiék győzelme egy percig sem forgott veszélyben. Szombaton az MTK 2-0-ra legyőzte a Haladást, s a hazaiak trénere, Egervári Sándor a mérkőzés után bevallotta: tartott egykori játékosától, Illés Bélától.

Arany Ászok Liga, 17. forduló:
Matáv-Sopron - Ferencvárosi TC 0-0
Sopron, 3000 néző
vezette: Kassai
Sopron: Hajdu - Grósz, Lambulic, Pető, Vasas - Lazic (Muzslay, 85.), Fehér, Pintér, Huszti (Balaskó, 89.) - Baumgartner (Sira, 46.), Tóth M.
Ferencváros: Szűcs - Bognár, Dragóner, Vukmir, Kiss - Rósa, Lipcsei (Somorjai, 73.), Kapic, Leandro (Penksa, 60.) - Gera, Tököli (Sasu 84.).
sárga lap: Vasas (1.), Fehér (26.), Sira (47.), illetve Rósa D. (1.), Kapic (13.), Lipcsei (20.), Tököli (55.), Dragóner (88.)

45. perc: Tököli óriási helyzetből, 10 méterről leadott ballábas lövését Hajdu remek reflexszel hárította.

84. perc: Bal oldali ferencvárosi szöglet után röviden szabadított fel a soproni védelem, a kipattanó labdát 10 méterről Rósa emelte kapura, ám Hajdu a helyén volt.

A keményre fagyott pályán nem alakult ki igazán folyamatos játék, inkább a küzdelem dominált. Az első félidő egyetlen gólhelyzeténél, a játékrész utolsó momentumaként Tököli lövését bravúrral védte a soproni kapus. A második játékrészben is a küzdelem dominált, és bár a mérkőzés egyes időszakaiban nyomasztó fölényben játszott a Ferencváros, a győztes gólt nem sikerült megszereznie.

A lefújás után a két edző az ftc.hu-nak nyilatkozott, s szavaikból kiderült: sem Dajka László, sem Pintér Attila nem volt maradéktalanul elégedett a döntetlennel. Az egy pontnak Dajka László örült jobban. "A Ferencváros játékoskerete erősebb a miénknél, ezért természetesen igyekeztünk jól megszervezni a hátsó alakzat játékát, ami érzésem szerint jól sikerült. Voltak veszélyes ellentámadásaink, a mérkőzés jelentős részében a mezőnyben is egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak. A csúszós talaj miatt talán a szokásosnál több volt a szabálytalanság, de nem volt durva a meccs. Úgy érzem, igazságos döntetlen született."

Pintér Attila, a vendégek edzője a kihagyott helyzetek miatt bosszankodott: "Az első félidőben fagyos, kemény talajon kellett játszani, a másodikban inkább sáros, mély volt a pálya. Volt egy kényes szituáció a soproni tizenhatoson belül, amikor szerintem Sira kézzel ért a labdához és tizenegyest kellett volna kapnunk, de nem ez döntött. A Sopron nagyon szervezetten, jól védekezett, ennek ellenére volt két-három helyzetünk, ezeket azonban sajnos nem tudtuk kihasználni. Lipcsei Pétert nem sérülés miatt cseréltem le, hanem úgy gondoltam, hogy olyan játékost kell beküldenem a középpályára, aki jobban tudja segíteni a támadásainkat. Kapic jól látta el a védekező feladatát, Peti is jól védekezett, de úgy éreztem, hogy előre már nem tud olyan sokat hozzátenni a játékunkhoz, ezért döntöttem a csere mellett."

[origo] / (MTI)